dijous, 6 de setembre del 2018

ARRÒS D'ABADEJO AL FORN

Poseu a remullar un parell de grapats de cigrons, la nit abans amb una mica de sal. El abadejo sec, uns 125 grs, s'ha de dessalar, si és esqueixat el podeu rentar sota l'aixeta o remullar-lo uns 15 minuts. Si és a trossos el deixeu a la nevera en un atuell de vidre i tapat un parell de dies, veureu com creix!. Haureu de canviar l'aigua dues o tres vegades.

Bulliu els cigrons amb aigua i cinc brins de safrà una mitja hora. Eixugueu bé el abadejo i el reserveu. Escalfeu el forn a 200º.

Cobriu d'oli d'oliva una paella gran i fregiu cinc alls sense pelar tallats en dos, els reserveu en una cassola de fang per anar al forn. En este oli fregiu una patata tallada a rodanxes i reserveu també. Daureu l'abadejo; els cigrons ben escorreguts i per últim dos gots d'arròs de la varietat bahia #moliderafelet amb mitja cullerada de pebre roig. 

Afegim quatre gots d'aigua o brou ben calent, unes quantes panses sense llavors i dos tomàquets tallats per la meitat. Tasteu de sal.

Fornegeu a 200º durant 45 minuts.







Ingredients: oli d'oliva, abadejo, cigrons, patata, tomàquet, all, safrà, arròs, panses, brou (opcional)

Font: Villalba, M.-Bens, F. "La cuina del Cabanyal i dels pobles mariners de la ciutat de València" Col·lecció Tastaolletes 1 DRASSANA (València 2014)

Origen del plat: València