dimecres, 19 de setembre del 2018

PINEA




Pinea, nascut per ser un dels millors Vins del món

I neix fruit de la pura expressió de la naturalesa, vi de terroir, creat al cor de la Ribera del Duero, és el somni de dos mexicans, Vicente Pliego i Hugo T. del Pozo, fet realitat pel prestigiós enòleg Isaac Fernández.


Les vinyes, situades entre Olmedillo de Roa i Villatuelda (Burgos), ocupen 40 hectàrees. Són mimades i tractades amb respecte i afecte, veremades a mà amb delicadesa. Els seus raïms, seleccionats al detall i escuats a mà, són convertits en la millor expressió de la natura, gràcies a la màgia d'un dels més prestigiosos enòlegs del país, Isaac Fernández.

"Sentim un profund respecte i amor per la natura i la terra on creixen les nostres vinyes. Apreciem i valorem la seva saviesa, la seva harmonia, el seu bio-ritme ", assegura Vicente Pliego. Per això, desenvolupen una viticultura no intervencionista, amb la intenció de la sostenibilitat i el respecte a l'entorn natural, i una vitivinificació integrada, que permet a la fruita ser l'estrella. El resultat, uns vins de terroir elegants i excepcionals, que desperten els sentits, aviven l'ànima i són l'acompanyament ideal per a aquells moments que duren per sempre.

Pinea és el vi bandera, el vi icònic del celler del mateix nom. També elaboren el 17 by Pinea, un vi  que homenatge un any de triomfs. Els raïms seleccionats provenen de 17 hectàrees de vinya que es dediquen a aquest vi tan especial, el 2017 la bodega va llançar al mercat finalment els primers vins del projecte. És un vi batejat amb el seu número màgic, el seu número de la sort per a un vi flexible, que reflecteix l'esperit d'aventura i de diversió. 17 by Pinea està elaborat amb paciència i atenció al detall, segell del celler, amb tocs especials de barriques noves de roure francès i americà que aporten tonalitats úniques al nas i boca.


Pinea

  • 100% Ull de llebre. 
  • 30 mesos en barrica nova de roure francès.
  • 13.000 ampolles.
  • Color robí intens i brillant amb un lleuger desmai a granat-violaci cap a la vora.
  • En nas és equilibrat, amb pronunciats aromes de maduixa madura, compota de gerds i cireres triturades, juntament amb subtils tons de lavanda, fulles de tabac i cuir nou, complementat amb delicats aromes a torrefacte, caramel i vainilla.
  • Es caracteritza pel seu cos mig. Al paladar revela elegància i equilibri amb una intensitat de fruits negres silvestres i notes de roure ben integrades, tanins sedosos amb un final llarg i saborós. Sorprenentment, està a punt per beure ara i hauria de seguir revelant més nivells de complexitat en els propers anys.




17 by Pinea

  • 100% Ull de llebre. 
  • Anyada 2015. 
  • 18 mesos en barrica de roure francès i americà. 
  • 13.000 ampolles.
  • Color vermell de picota intensa i profunda amb tons de porpra fosc i rivet rosat-violaci.
  • En nas és opulent i intens, dominat per fruites negres com nabius, prunes i mores amb un fons de notes minerals, acompanyat de torrats i aromes de roure fi. Contrast distintiu i harmoniós entre el caràcter d'espècies i fruites.
  • En boca aquest vi és en conjunt atrevit i poderós, equilibrat, tons de vellut que recobreixen i cobreix la conca del paladar de fruita i el doten d'un llarg i persistent final.