dijous, 18 d’octubre del 2018

LA NIT GOURMET 2018


El Clúster Catalonia Gourmet ha organitzat aquest dimecres, al Palau Reial de Pedralbes, la IV Nit Gourmet i ha quedat palès el bon moment que viu el sector en innovació i qualitat. L'ocasió ha servit per a presentar totes les novetats dels socis i dels nous adherits i s'ha posat en relleu que contínuament es busquen noves estratègies comercials per tal de donar resposta a les demandes del consumidor.

Des de l'any 2015 la Nit Gourmet reuneix productors, elaboradors, empresaris, xefs i personalitats del món de la gastronomia i la gala s'ha consolidat i convertit en La Gran Festa Anual del Producte Gourmet Català que enguany ha estat presidida per la MH Consellera de Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, senyora Teresa Jordà i Roura i presentada pel periodista i actor humorista, Francesc Novell i Clausells, més conegut com a Queco Novell.

El Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet, presidit per Àngel Velasco (Torrons Vicens), i membre del programa Catalonia Clústers de la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 2010 amb l’objectiu d’aglutinar els principals elaboradors, distribuïdors i productors del sector com a iniciativa per al creixement i desenvolupament de l’alimentació de qualitat, un dels motors més importants de l’economia del nostre país.

Catalonia Gourmet està formada per més de mig centenar d’empreses i entitats, entre elles, elaboradors de productes, escoles d’hoteleria, minoristes, universitats o especialistes de la innovació alimentària amb una facturació de prop de 450 milions d’euros, el que representa més del 50% de la facturació total del sector, estimada en uns 900 milions.

Tots els socis treballen conjuntament per identificar els reptes del sector, i desenvolupar estratègies que permetin afrontar millor aquests desafiaments. És per això que el Clúster està immers en un procés de creixement constant, amb l’objectiu de posicionar-se com a referent del sector.

L’any passat, en un nou esforç per donar a conèixer i apropar els productes gourmet als clients, el Clúster va inaugurar l’Espai Vins&Gourmet al carrer Aribau, 177 de Barcelona que ofereix més de 400 referències de vi i cava català de petita producció i més de 30 marques d’alimentació gourmet de Catalunya. 

Els premis


Premi gourmet al català de l'any; Nandu Jubany per la trajectòria i compromís amb els productes catalans




Premi al producte tradicional 2018; Llangonissa de Vic de la Casa Riera Ordeix


Premi a la trajectòria professional; Salgot


Premi al producte innovador; Snackissimo


Premi a la trajectòria internacional;
Clos Figueras


Premi al creixement empresarial en innovació;
 Granja Foods