dijous, 13 de febrer del 2020

PER DIJOUS GRAS, BOTIFARRA D'OU MENJARÀS



Per “Dijous Gras, botifarra d’ou menjaràs”. I si vens a MAS Food Lovers amb calçots i romesco la prendràs. 

Hem variat una mica la frase feta perquè aquest any, la cadena de xarcuteries i botigues de productes selectes presenta com a novetat, una nova i exclusiva botifarra d’ou amb calçots i romesco. Una recepta elaborada exclusivament per a MAS Food Lovers amb porc d’Osona i calçots de Valls.

La botifarra d’ou és un producte elaborat amb carn magra, cansalada, papada de porc i ous. Es barregen el ingredients ben picats i es couen al voltant d'uns 45 minuts.

En aquesta ocasió, el productor d’Aiguafreda, que treballa per a la creació de productes en exclusiva per a MAS Food Lovers, ha afegit calçots de Valls i salsa de romesco, uns altres productes de temporada que conjuguen a la perfecció amb la botifarra d’ou. 

MAS Food Lovers convida d’aquesta manera a celebrar aquest 2020 un Dijous Gras (setmana amunt setmana avall) amb un producte de temporada, exquisit i amb un punt diferent. La botifarra d’ou de MAS Food Lovers estarà disponible a les seves botigues a partir del 10 de febrer -aproximadament- i fins a finals de mes, coincidint amb la temporada de Carnestoltes.

I és que, tradicionalment, la botifarra d’ou no pot faltar a taula per Dijous Gras. La tradició de menjar-ne està documentada des de finals del segle XVII, que no vol dir que no s’elaborés amb anterioritat. Originàriament, era una manera d’allargar la ingesta de carn, ja que la matança es feia per Sant Martí i per Carnaval ja en quedava poc. Si afegien ou a un quilo de carn de porc, sortien dos quilos de botifarra.

Els establiments MAS Food Lovers ofereixen tot l’any diversos tipus de botifarra, i la d’ou està disponible tot l’any, però durant només aquestes setmanes, la firma ofereix una “edició especial”, que enguany porta calçots i romesco, i que en altres ocasions ha portat ingredients tan diversos com ara els bolets, el pernil ibèric, el pepperoncini (l’embotit italià fusió del xoriço i el pepperoni), la tòfona negra el formatge Philadelphia, la patata, i el foie.