dijous, 13 de juny del 2019

CUINA CATALANA ALS MENJADORS ESCOLARS

L'empresa de restauració col·lectiva F. Roca s'adhereix al segell de garantia Marca Cuina Catalana


La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i l'empresa de restauració col·lectiva per a menjadors escolars F. Roca han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'empresa s'adhereix al distintiu Marca Cuina Catalana, l'únic segell de garantia que identifica els establiments i empreses vinculades a l'alimentació que elaboren cuina tradicional catalana arreu del país. El conveni de col·laboració l'han signat Maria Àngels Roca, consellera delegada de F. Roca, i la directora general de la FICCG, Pepa Aymamí. 

F. Roca ha obtingut el segell de qualitat i garantia Marca Cuina Catalana perquè els seus menús contenen una gran varietat de plats seguint les receptes tradicionals recopilades en el Corpus del Patrimoni Culinari Català i per l’ús de productes de proximitat i de temporada. També té en compte a les persones amb necessitats alimentaries especials com al·lèrgies, intoleràncies o prescripcions mèdiques específiques. A partir de la signatura d'aquest conveni, tots els menús que elabori F. Roca tindran el segell Marca Cuina Catalana que identifica els establiments (restaurants, pastisseries, cases de pagès i altres empreses de restauració col·lectiva) que elaboren cuina tradicional catalana. La FICCG revisarà els menús anuals de F. Roca, tal i com exigeix la normativa de la marca. 

Segons aquest conveni, F. Roca i la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica es comprometen a col·laborar en la promoció de la Cuina Catalana i els productes de proximitat que primen als proveïdors i productors catalans. En aquest sentit l'empresa treballa preferentment amb productes ecològics i de proximitat, fet que li permet elaborar menús, amb productes propis i exclusius, i dietes a mida que tenen en molt compte el tema de les intoleràncies i les al·lèrgies. Amb aquesta política, i un monitoratge especialitzat, F. Roca ha aconseguit reduir al mínim el malbaratament alimentari. Els aliments sobrants que elabora els diposita en neveres solidàries. El conveni també contempla que F. Roca es compromet a col·laborar amb l'estudi de la Restauració Col·lectiva, que és un dels eixos del Tercer Congrés Català de la Cuina. 

F. Roca és una empresa de restauració col·lectiva amb més de 50 anys de trajectòria en el sector. Està especialitzada en la gestió de menjadors escolars tant pel que fa als serveis de cuina in situ com de monitoratge. L’empresa va començar en el sector de l'hostaleria i durant l’última dècada ha integrat els serveis de monitoratge amb un projecte educatiu i pedagògic. L’empresa també ha hagut d’adaptar-se d’una mentalitat pròpia del segle XX (producció en massa) a les dinàmiques del nou segle (serveis enfocats al client). Actualment, l’empresa dona servei a 12 escoles catalanes on s’encarrega de la cuina i del monitoratge. L'eslògan de F. Roca és “persones que cuidem persones”. 



Jordi Clusella, responsable àrea Cuina de F. Roca; M. Àngels Roca, consellera delegada de F. Roca; Pepa Aymamí, directora general de la FICCG; Ramon Luque, director de Qualitat i Producte de F. Roca.