dimarts, 11 de desembre del 2018

POTA BLAVA I CARXOFA PRAT-LA RICARDA





Els dies 14, 15 i 16 de desembre torna el Fira Tapa de Pota Blava i de Carxofa Prat

Segon any a la Ricarda, amb un nou espai gastronòmic a l’interior de la granja

S’estrena l’aula de cuina amb el protagonisme de les dones cuineres, entre elles Mònica Escudero 
d'El Comidista

Torna el menú de la Fira, els esmorzars de pagès i el showcooking per escollir la millor tapa gastronòmica


La Ricarda, segon any

La 45a edició de la Fira Avícola del Prat, la mostra que té el Pota Blava com a protagonista, torna a ocupar la granja de la Ricarda. Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat estaran més a prop que mai del públic en aquest espai, una antiga granja lletera reconstruïda que obre les portes a la ciutat i la comarca. L’edició 2019 tindrà com a màxima novetat que l’espai gastronòmic ocuparà una de les naus de la granja, i es donarà més protagonisme a la cuina basada en els productes locals.

El Pota Blava es fica dins de la granja

La nau de 600 m2 que acollirà la Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat i el restaurant posaran de nou l’accent en la gastronomia local, especialment en el Pota Blava. Així doncs, les estrelles de l’oferta gastronòmica local seran el Pota Blava i la Carxofa Prat, i es podran degustar més de 20 tapes elaborades pels bars i restaurants del Prat que hi participen. Es manté el menú del Consell Regulador Raça Prat i el take away Pota Blava, així com l’esmorzar de pagès. Tot plegat, acompanyat d’actuacions musicals, activitats infantils, etc., que es duran a terme a la zona gastronòmica de la Fira Avícola.

L’Aula de Cuina tindrà veu de dona

L’espai gastronòmic també acollirà el showcooking per escollir la millor tapa gastronòmica de la ruta Quinto Tapa. El dissabte 15 de desembre d’11 h a 13 h els restauradors cuinaran les tapes finalistes i un jurat de l’Escola Hofmann escollirà la tapa gastronòmica guanyadora del Quinto Tapa Pota Blava. D’altra banda, s’estrena un nou espai, l’Aula de Cuina, que en l’edició d’enguany estarà protagonitzada per dones en quatre tallers. Les cuineres de la ciutat Susana Aragón –Cèntric Gastrobar–, Rosa Farrés –La Lluna en un Cove–, Rosario Perales –Casa Guijarro– i Mònica Escudero –El Comidista– faran diferents showcookings amb els dos productes estrella del Parc Agrari: el Pota Blava i la Carxofa Prat.



Tota la info: Aquí

Organitza: Agt Baix Llobregat