dilluns, 3 de juny del 2019

PREMIS PARC A TAULA 2019

Premis Parc a Taula 2019
Els Premis Parc a taula reconeixen la recuperació de productes i varietats agroalimentàries en els espais naturals protegits La recuperació de varietats antigues de tomàquets i hortalisses del Vallès Oriental, la castanya de Viladrau, els formatge de cabra ecològic, la recuperació de l’oli de vera, la truita d’espigalls amb botifarra negra i del perol i la viticultura sostenible ecològica, han estat el projectes guanyadors en la primera edició dels Premis Parc a taula, convocats per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona


Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic que posa en valor la feina de les empreses i productors dels sectors agrícola i gastronòmic en el conjunt d’espais naturals protegits de la demarcació de Barcelona. L’acte de lliurament, que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, ha comptat amb una presentació de la periodista Esther Vivas sobre “Una mirada feminista del camp al plat”.
Els guardonats en aquesta primera edició han estat: 
  1. Recuperació de varietats antigues del Vallès Oriental, presentat per Montserrat Val Soriano d’Assaboreix la Terra, de Tagamanent, en la categoria de distinció a la contribució a la recerca, recuperació o promoció de races i varietats agroalimentàries pròpies del territori (Parc Natural del Montseny
  2. Castanya de Viladrau, presentat per Castanya de Viladrau CSP en la distinció de recerca, recuperació o promoció del patrimoni cultural o natural (Parc Natural del Montseny) 
  3. Formatgeria i granja de cabres ecològiques dedicada a l’ecoturisme, presentat per Làctics Casanueva – Artelac, de Sant Vicenç de Castellet, per la contribució i promoció de la cuina de proximitat i venda de productes agroalimentaris i artesania de proximitat (Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac
  4. Recuperació de l’oli de vera, presentat per Pere Fabrés Forn de Molí del Mig, de Mura (Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac) 
  5. Truita d’espigalls, botifarra negra i del perol, millor plat Parc a Taula, presentat per l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels (Parc del Garraf
  6. Viticultura sostenible ecològica i natural a Arenys, d’Arenys de Munt, en la distinció per la imatge i desenvolupament de marca en producte o servei sostenible o saludable, presentat per Joan Munich de Celler Talcomraja (Parc del Montnegre i el Corredor). 
L’objectiu d’aquests premis és posar en valor la contribució de les persones i les empreses adheries del sector enogastronòmic del programa Parc a taula de la Xarxa Parcs Naturals, així com en la seva contribució en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que la Diputació de Barcelona desenvolupa conjuntament amb el món local.

Els premis també volen contribuir al reconeixement en la tasca desenvolupada en la recuperació de varietats locals de productes agroalimentaris i en la recuperació i conservació del patrimoni natural i cultural del conjunt d’aquests territoris. El premi és un distintiu original a mode de reconeixement per a cadascuna de les set modalitats. 

El jurat dels premis ha estat integrat per nou persones, vinculades a la Diputació de Barcelona, programa Parc a taula, Xarxa Productes de la Terra, Institut català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i la Fundació Alícia.


Premis Parc a Taula 2019