diumenge, 26 de maig del 2019

PASTÍS DE PASTANAGA FET AMB FARINA DE BLAT FORMENT

Pastís de pastanaga

Tornar als orígens


El blat forment va ser recuperat per Llucià de Montorro que va trobar unes llavors entre les rajoles de l'era de ca seva.

És un blat amb poc gluten que rendeix una tercera part, de cicle llarg i de palla trunculluda que no serveix per alimentar els animals.

Els pagesos del Mas Terricabras, els de Cal Madrona d'Oristà l l'Abel Peraire de casa Soler són els tres productors.

Els germans Dani i Sergi Pla de Cal Pujals en fan un pa boníssim amb 60x100 d'aquesta farina. 

Amb aquest blat també es fa cervesa.

Una bona colla d'amics els hem visitat fent la #rutadelpa pel Lluçanès.

Pastís de pastanaga amb farina de blat forment


Ingredients: 250 grs de farina de blat forment, 200 grs de sucre, un sobre de llevat, 150 grs de pastanaga ratllada, 3 ous, 30 grs de mantega, 2 tassetes de cafè de llet i 2 tassetes d'oli d'oliva verge extra. Sucre glacé per a decorar. Formatge de cabra per acompanyar (opcional).

Preparació: escalfeu el forn a 200º mentrestant barregeu tots els ingredients en aquest ordre: els ous amb el sucre fins que blanquegin, afegiu la llet i l'oli sense deixar de remenar, si teniu algun robot de cuina millor, aneu afegint la farina molt a poc a poc amb un sedàs i el llevat. Incorporeu la pastanaga ratllada. En un motlle rodó d'uns 25 cm poseu-hi la mantega i tireu-hi la barreja preparada. Ho poseu al forn, només de baix a 170º una mitja hora llarga. Espolvareu amb sucre glacé o acompanyeu d'un bon fomatge.