diumenge, 5 de maig del 2019

FIRA SANT ISIDRE-VILADECANS

Can Llopis

La Fira de Sant Isidre es presenta al vell mig de l’horta



La 49a edició de la Fira de Sant Isidre, que se celebra els propers 11 i 12 de maig, ha fet públiques les novetats d’enguany en un acte en la finca agrícola de Can Llopis al Parc Agrari del Baix Llobregat, a la localitat de Viladecans.

La presentació de la Fira ha reunit una vintena de periodistes, bloguers i instagramers als quals s’ha acostat la realitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb una visita als conreus i un posterior showcooking, on el mateixos convidats han preparat els plats que després han pogut tastar.

El assistents han pogut visitar quatre hivernacles de la finca de Can Llopis i un dels seus propietaris, Jordi Llopis, els ha explicat els secrets del conreu de productes com el tomàquet cherry pera, el tomàquet verd, el cogombre o l'api.



Hivenacle

La regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Viladecans, Carme Cruz Gimeno, el president del Gremi d’Hostaleria de Viladecans, Mingo Morilla, i el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, han presentat la Fira i les novetats, una cita amb la mateixa força de sempre però més familiar i amb més presència de gastronomia.

Carles Faura ha donat la benvinguda als assistents i a destacat que,"les finques agrícoles són un lloc important al que s'ha de donar valor perquè és on podem tocar els productes de la terra".

Mingo Morilla, del restaurant Cal Mingo, ha explicat una de les novetats de la Fira d’enguany, la Mostra de la Gastronomia i la Pagesia incorpora per primera vegada el Firatapa, organitzat des de fa anys a la ciutat durant el mes de maig, i ara integrat a la Fira, neix com un nou espai a la Pl. de la Mediterrània i s'uneix als ja tradicionals Esmorzar i Mercat de Pagès.

La regidora, Carmen Cruz Gimeno, ha convidat a tothom a assistir el proper cap de setmana a una fira multisectorial en què hi ha: gastronomia, pagesia i comerç i, ha recordat que la Fira de Sant Isidre, "és una festa i esperem que vingueu".


Carles Faura, Carmen Cruz i Mingo Morilla

I per acabar, la vintena de periodistes, bloguers i instagramers han participat en una de les activitats culinàries que es venen desenvolupant els últims anys i han preparant plats amb producte de proximitat que després han tastat i han fet les delícies d'assistents i autoritats.

Entre les exquisideses creades amb receptes de na Cristina Roig, hi havia hummus de carxofa; espaguetis de carbassó amb pesto verd, tomàquet i maduixes; broquetes de cogombre i tomàquets cherry amb salsa de iogurt i menta; carpaccio de mongetes pintes amb tomàquet cherry, i broquetes de maduixes amb fondue xocolata.