dissabte, 27 d’abril del 2019

COLMADOS DE BARCELONA DE INÉS BUTRÓN


Colmados de Barcelona: 
historia de una revolución comestible

Hi ha moltes maneres d'observar una ciutat, la seva història, la seva cultura, les gents que la transiten. Però hi ha una mirada que és especialment interessant per a algú que estima la cuina i és poder fer-la des d'un taulell. 

"Colmados de Barcelona: historia de una revolución comestible" és una narració calidoscòpica en què la protagonista és aquesta botiga entranyable que atresora la nostra essència com a poble que menja, pensa, construeix, comparteix i lluita.

"Colmados de Barcelona: historia de una revolución comestible" constitueix una investigació exhaustiva alhora que sentimental que rescabala la natura polièdrica del les botigues de queviures, pedra angular de la història de l'alimentació a la Ciutat Comtal i dels canvis que l'han transformat.

Inés Butrón, l'autora del llibre, ens fa una petita revelació:
"Hi ha qui li és fidel al seu perruquer, al seu psiquiatre, al seu gosset falder, però la meva mare només li era fidel al seu botiguer. I al meu pare, suposo"

És llicenciada en Filologia Hispànica per la UB, va estudiar Humanitats a la UOC i
va cursar estudis de cuina a l'escola d'Hostaleria Hofmann. Va començar la seva carrera professional com a docent per passar més tard a treballar en mitjans de comunicació. Ha estat directora i presentadora d'un magazine matinal a RKB, col·laboradora a Onda Cero, ha escrit en diversos mitjans de premsa, impartit xerrades i conferències a l'Institut Cervantes de Utrech i ha exercit com a docent de comunicació gastronòmica a la UAO, al Màster d'Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d' Alacant. 

És autora de diversos llibres d'història i cultura gastronòmica, entre els que destaquem, l'assaig "Comer en España. De la subsistencia a la vanguardia" editat per Península, l'any 2011 i que ens apropa a com són les nostres maneres de menjar des de 1936 fins a l'actualitat.

"Colmados de Barcelona:historia de una revolución comestible" és la seva última publicació, editat per Sd·Edicions, és una història dedicada a les persones que li van ensenyar a estimar la cuina i la seva ciutat natal vista des d'un mostrador.

Actualment, na Inés és professora del Culinary Institut of Barcelona.