dilluns, 8 d’abril del 2019

FÒRUM GASTRONÒMIC BARCELONA

Fòrum Gastronòmic Barcelona comptarà amb firmes punteres del foodservice i l’hostaleria

Impulsada per la seva aliança amb Fira de Barcelona, a través d'Alimentaria Exhibitions, l'edició 2019 del Fòrum Gastronòmic Barcelona confirma les seves previsions de participació i serà la més gran celebrada fins el moment. Per això, es preveu que la seva superfície expositiva creixi un 100% respecte a l'última edició celebrada a Barcelona el 2016. Compte amb prop de 6.000 metres quadrats nets al pavelló 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, dels quals ja se n'han reservat més de la meitat, quan falten gairebé vuit mesos per a la seva celebració. 

La bona marxa de la comercialització confirma la gran acollida que aquest saló professional està tenint per part del sector de l'alimentació, el foodservice i l'equipament hostaler. Empreses punteres com Estrella Damm, Tupinamba, Sosa, Balfegó, Bidfood, Friolisa, Complet Hotel, Girbau, Pordamsa o Soublin, entre altres, ja han confirmat la seva participació com a expositors en aquest esdeveniment que espera obrir-se a nous mercats. 

El Fòrum Gastronòmic Barcelona, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre de 2019, tindrà lloc en anys alterns amb Alimentaria i Hostelco, de manera que Barcelona comptarà cada any amb una gran fira relacionada amb l'alimentació i el foodservice. Serà, doncs, un espai de networking en què participaran els principals agents nacionals i internacionals del món de la gastronomia i facilitarà les reunions de negocis i l'intercanvi d'idees. 

J. Antoni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions, subratlla que "empreses molt destacades de l'alimentació, el foodservice i l'equipament hostaler ja han confirmat la seva presència en la nova etapa del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. El seu suport mostra la seva confiança en un projecte en plena expansió que s'ha convertit en una cita imprescindible en el calendari dels professionals del món de la gastronomia". 

Jaume von Arend, codirector de Fòrum Gastronòmic S.L. ha destacat: "estem molt satisfets amb la gran acollida del Fòrum per part d’empreses que ja s’hi han inscrit. D’una banda, repeteixen moltes de les que ja coneixien l’esdeveniment d’altres edicions, el que demostra que al Fòrum es genera negoci. Però també s’estan interessant nous expositors que veuen Barcelona com un gran aparador que amplia fronteres". A més, von Arend assenyala que "completada la primera fase, estem treballant per ampliar l’oferta i aconseguir arribar a tots els sectors del foodservice, de manera que els visitants tinguin una àmplia oferta de productes. I per descomptat, sense oblidar els petits productors que formen part de l’ADN del Fòrum". 

Els millors professionals 

Cuiners, caps de sala, sommeliers, pastissers, artesans i altres professionals del sector de l'alimentació es donaran cita als diferents escenaris del recinte (Auditori, Àgora i Tallers) i oferiran des de sessions temàtiques a presentacions de productes i serveis. Així doncs, a més d'un aparador de productes, novetats i tendències del sector, la fira funcionarà com un gran espai de divulgació de les últimes innovacions en l'àmbit de gastronomia i el foodservice. 

El Fòrum Gastronòmic inclourà propostes especialitzades com el Fòrum Vi que acollirà les ponències dels millors enòlegs, viticultors, sommeliers i prescriptors; el Fòrum Dolç, un espai de divulgació que tindrà com a eixos centrals la pastisseria, la gelateria i la fleca; i el Fòrum Empresa, una jornada destinada a la gestió empresarial i hotelera, en què s'abordaran temes d'actualitat des de diferents punts de vista. 

Els premis ocuparan també un lloc destacat del Fòrum Gastronòmic, que atorgarà tres guardons, a més de promoure diversos concursos en col·laboració amb empreses i institucions. D'una banda, Cuiner 2019 distingirà el treball dels cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat. De l'altra, els Premis Josep Mercader reconeixeran la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana. I, finalment, InnoFòrum premiarà la innovació en gastronomia des de diferents categories: el packaging més creatiu, el producte més innovador i el sabor més original. 

Fòrum Gastronòmic i Alimentaria Exhibitions 

Fòrum Gastronòmic Barcelona serà el primer organitzat per Fira de Barcelona, a través de la seva societat Alimentaria Exhibitions, conjuntament amb Fòrum Gastronòmic. Nascut el 1999, el Fòrum Gastronòmic celebra aquest 2019 els seus 20 anys de vida.

Per la seva banda, Alimentaria Exhibitions compta amb una cartera de salons entre els quals destaquen Alimentaria Barcelona, Barcelona Wine Week, Alimentaria FoodTech, Alimentaria & Horexpo Lisboa i Expo ANTAD & Alimentaria México.