dilluns, 29 d’abril del 2019

NIT DE LA GASTRONOMIA DE VILANOVA I LA GELTRÚ-CINQUENA EDICIÓ

5a Nit de la Gastronomia

La Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú en la seva cinquena edició se celebrarà aquest dijous dia 2 de maig a les instal·lacions de la Daurada com en les tres darreres edicions que van ser tot un èxit. El sopar consisteix en un menú degustació de cinc plats i unes postres i els tiquets, a 35 euros per persona ja estan a la venda a l'Oficina Municipal de Turisme de Ribes Roges de dimarts a divendres de les 9 a les 14 h i de les 16 a les 19 h, els dissabtes de 10 a 14 h i de les 16 a les 19 h, i els diumenges i festius de les 10 a les 14 h. També es poden adquirir al Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, a les seves noves oficines de la Rasa del Miquelet 16, de dilluns a divendres de les 9 a les 13 h i de dilluns a dimecres de les 17 a les 19 h.

La Nit de la Gastronomia l'organitza el Gremi d'Hostaleria i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. El principal objectiu d'aquesta celebració és la promoció de la gastronomia autòctona, així com del producte local, de proximitat i de Km 0. La Nit vol posar de relleu el paper de la restauració i de les empreses de serveis dedicades a la promoció de la ciutat.

El menú degustació consistirà en un còctel de benvinguda que tindrà lloc a la magnífica terrassa del restaurant amb vistes espectaculars a la platja de la localitat i consistirà en mig gin tònic que prepararan les Destilerías MG, un dels habituals col·laboradors de la Nit, acompanyat d'apertius de Patates Piqué, i enguany s'afegeix la cervesa Inèdit d'Estrella Damm. 

Ja al menjador, el menú degustació d'enguany l'obrirà el "Tàrtar de tonyina de Vilanova amb pappadum, maionesa de kimchi i alvocat" proposat per l'Escola d'Hostaleria Joan Ramon Benaprès de Sitges, i maridat amb Vermouth blanc reserva Padro & Co, plat que ha estat dissenyat pel xef vilanoví d'adopció, David Reig. Cal destacar també que el servei de la nit, tant a sala com a la cuina, comptarà amb la col·laboració dels alumnes de segon grau superior de l'Escola d'Hostaleria.

Tot seguit es podrà tastar la proposta del xef Ferran Granados, de l'Ànima Bistró, que consistirà en "Sardina de Vilanova sobre tomàquet fumat al carbó i amb aroma de chardonnay" maridat amb el vi blanc "Mireia" de Pinord Vins i Caves (Gewürztraminer, Muscat, Sauvignon blanc). 

El tercer plat de la nit és el del restaurant de La Daurada que presenta una original "Sopa thai de pagell i verduretes mediterrànies" i que ha conceptualitzat el xef Javier Pradanas, aquesta festa pels sentits es maridarà amb el Chadonnay de Jaume Serra. 

El restaurant L'Artiga, i la seva xef Núria Montserrat s'estrenen a la Nit amb uns "Espigalls per l'avi Miquel", tota una declaració a favor de la cuina de mercat, i que es maridarà amb "El negre de Gabarró" (garnatxa, Syrah) de l'Heretat Can Mata. 

Per acabar, el cinquè plat de la nit el presenta el Restaurant del Foment que, sota el disseny del xef Ignasi García, ofereix un "Ravioli a l'estil Foment Vilanoví".


Les postres son un treball de creació de Pastisseria Mercè i de les mans de Josep Escalera, que han decidit batejat com "La plaça és vostra", on la xocolata i el caramel en són protagonistes. 

El cava no faltarà en aquesta cinquena Nit de la Gastronomia ofert per Cava Brut Nature "Vilanova" del Celler de Viticultors.

Els cafès, que com sempre seran oferts per Vilanova Cafès, aniran acompanyats d'unes llunes de xocolata fetes a l'Escola d'Hosteleria Joan Ramon Benaprès, i del vi dolç "Vendimia Tardía" de Villa Albina (Viura, Malvasia).


Durant la nit es sortejaran entre els assistents diferents obsequis i regals oferts pels diferents col·laboradors de la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú. Als ja citats cal afegir Temps de Vi, Mercats de Vilanova, Menja't Vilanova, L'Espiga d'Or, Olis CEOLPE del Centre Oleícola del Penedès, Confraria de Pescadors, Associació d'Espigalls del Garraf, Embotits Bundó, Olivé Rueda, Kinkakau, La Daurada, Estació Nàutica i Carns Milà.

El punt i final de la nit, un cop s'hagi fet l'homenatge a diferents persones que treballen per la promoció i la preservació de la cuina local, també serà responsabilitat de Destilerias MG que oferirà els seus ja tradicionals Gin Tònics elaborats amb les seves ginebres prèmium.