dimarts, 20 de novembre del 2018

QUINTOTAPA-CORBERAEl QuintoTapa arriba a Corbera de Llobregat
amb el producte de temporada com a protagonista

La primera edició del QuintoTapa Corbera arriba al municipi per posar en valor la restauració local. Les barres dels bars i restaurants de Corbera de Llobregat s’ompliran amb els productes locals i de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. La ruta és iniciativa de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat amb la col·laboració de l'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT).

El Parc Agrari a taula

Els del QuintoTapa aterren per primera vegada als paladars de Corbera de Llobregat.

Per tirar endavant la iniciativa, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de l’AGT, que s’ha encarregat de la gestió de la campanya. L’AGT és constant en la seva dèria perquè els productes de proximitat del Parc Agrari estiguin entre els més valorats del país. És per aquest motiu que aquests productes seran els protagonistes de les propostes gastronòmiques dels bars i restaurants de la localitat.

Tal i com passa en altres municipis de la comarca, el QuintoTapa dona protagonisme a la pagesia i als productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Hi participacipen catorze establiments que han acceptat el repte de sorprendre amb creacions basades en els productes de la comarca.

Durant la ruta es podrà degustar la tapa Km0 (3,5 €) i la tapa de la casa (3 €) amb un Quinto San Miguel ECO, un refresc o una aigua.

Premis

El premi Tapaport Or consisteix en un xec regal de 300€, el d'Argent consisteix en un xec regal de 100€ i el premi Instagram consisteix en un xec regal de 60€ a la millor fotografia penjada a la xarxa social. Tots els xecs regals es podran utilitzar als establiments de restauració participants en la primera edició d’aquesta ruta gastronòmica. 

El millor cambrer o cambrera també tindrà premi.

Corbera

Al nucli històric de Corbera, vila mil·lenària, descobrireu les curiositats i llegendes d’alguns dels edificis més característics, com ara el Casal de Santa Magdalena, l’Hospital de Pelegrins o l’Església de Santa Maria, entre d’altres. També es pot descobrir l’Esglèsia de Sant Ponç que tot i estar ubicada al municipi de Cervelló, depèn eclesiàsticament de Corbera de Llobregat i és una de les joies del romànic llombard. Finalment, el Pessebre Vivent és una manifestació cultural popular que ha esdevingut patrimoni immaterial i un referent de la llarga tradició teatral catalana on més de 200 actors i actrius es posen a la pell dels personatges de cada escena pessebrística. 

Amb el QuintoTapa no només es fa ballar el paladar, sinó també el territori!

Organitza: Ajuntament de Corbera de Llobregat i Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT)  Patrocinador: San Miguel i D.O. Penedès