dijous, 22 de novembre del 2018

RENFE-SNCF CELEBRA EL CINQUÈ ANIVERSARI


Renfe - SNCF celebra el seu 5è aniversari amb alta cuina d'estrelles Michelin

Els viatgers del tren Renfe-SNCF amb destinació París han pogut gaudir de l'alta cuina de la mà dels dos reconeguts xefs: l'espanyol Mario Sandoval i el francès Romain Fornell.

L'epíleg de la jornada ha tingut lloc a la Residència de l'Ambaixada Espanyola a París amb un sopar gastronòmic a càrrec dels dos xefs.

Aquest proper mes de desembre farà 5 anys de la posada en marxa dels serveis d'Alta Velocitat entre Espanya i França. Per aquest 5è aniversari s'han preparat un seguit d'accions commemoratives. La primera d'elles, el showcooking "Fast Train & Slow Food", dut a terme al tren Barcelona - París, el dilluns 19 de novembre, on els viatgers han pogut gaudir de l'alta gastronomia d'un xef espanyol, Mario Sandoval, posseïdor de dues estrelles Michelin pel seu restaurant Coque a Madrid, i el xef Romain Fornell, únic cuiner amb estrella Michelin a França i a Espanya, al restaurant Caelis de Barcelona i, ​​que han compartit viatge amb un grup de periodistes especialitzats en alta gastronomia.

Els dos xefs han elaborat 4 tapes que han estat degustades per tots els viatgers. El xef Mario Sandoval ha preparat un plat de sèsam i el macarró de pebre vermell amb coca del Casar, mentre que el xef Romain Fornell ha dissenyat una llauna de coliflor i King Crab per homenatjar al cuiner francès Joel Robuchon, mort el passat agost i un foie fred amb anguila.

Els dos xefs, han coincidit en el repte de preparar uns plats tan elaborats dalt d'un tren d'alta velocitat i han agraït haver pogut participar en un esdeveniment tan singular que porten preparant d'una manera minuciosa i en secret, des de fa uns quants mesos.

A l'arribada a París, l'ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera i el director general de Renfe-SNCF, Yann Monod, han ofert una recepció a l'Ambaixada, a diverses autoritats i periodistes on els xefs Mario Sandoval i Romain Fornell han preparat en exclusiva a quatre mans, una espectacular sopar gastronòmic, en què s'han tastat plats com el guisat de ceps edulis amb pil-pil de rocoto i pinyons; l'escabetx de foie amb mango confitat i pell de picantó cruixent de Mario Sandoval; o el llobarro aromatitzada amb estragó i ceps i el montblanc de castanyes de Romain Fornell.

Per la seva banda, el director general adjunt de Renfe-SNCF Javier Alonso, ha precisat que aquest primer esdeveniment de la celebració, englobat en el marc de la iniciativa "Fast Train & Slow Food" no serà l'únic i ha anunciat un seguit d'accions en els trens d'Alta Velocitat, com la propera acció relacionada amb el sector de la Moda, que es durà a terme a el proper mes de desembre.

Per a Javier Alonso, el balanç dels cinc anys és "molt positiu" en un corredor "en què l'entorn competitiu és brutal" i al qual s'han sumat "amb molta força" empreses sorgides amb les noves tecnologies com els cotxes compartits a través de plataformes.

Fast Train & Slow Food, Alta cuina en alta velocitat, és l'aposta amb la qual Renfe-SNCF ha volgut obrir la commemoració del cinquè aniversari de l'alta velocitat entre Espanya i França, un servei que connecten fins a 21 ciutats espanyoles i franceses a través de 4 línies, per les quals a data d'avui han passat més 4 milions de viatgers internacionals. Aquests trens han realitzat més de 19.000 circulacions, recorrent més de 2.600 milions de km, el que equival a donar la volta al món al voltant de la terra unes 65.000 vegades.

Renfe - SNCF en Cooperació

Els dos operadors ferroviaris líders en alta velocitat s'han associat per col·laborar amb el millor del seu coneixement, experiència i saber. Cada empresa va aportar a aquest projecte deu trens d'alta velocitat (model TGV Euroduplex i AVE S-100) i va cooperar en els processos d'homologació de trens, recursos humans i en la fixació d'una estratègia conjunta de màrqueting, comercialització i producció d'una oferta comú i perquè aquest projecte es fes realitat va ser necessari, a més, coordinar els aspectes tècnics de tres gestors d'infraestructures (Adif, RFF i TP Ferro).


Renfe-SNCF celebra el 5è aniversari