dimecres, 10 d’octubre del 2018

QUINTO TAPA-POTA BLAVA-EL PRAT


L'Associació de Gastronomia i Turisme del #BaixLlobregat arrenca temporada a El Prat amb la seva ruta més potent amb el Pota Blava com a protagonista. De l’11 d'octubre a l’1 de novembre la ruta gastronòmica de referència al Baix Llobregat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de El Prat.

El rei del corral vol tornar a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa serà la seva entrada per la porta gran. El Pota Blava es tornarà a posar rumbero de l’11 d’octubre i l’1 de novembre, amb una nova edició del QuintoTapa. Aquesta au recorrerà tots els bars i restaurants dels 32 participants del Prat en forma de tapa. La ruta estarà present a L’Hospitalet, Gavà i Sant Boi, amb la participació de restaurants que treballen el Pota Blava a les seves cuines. 

El QuintoTapa, amb més parranda i gastronomia

L’edició del 2018 del QuintoTapa estarà al carrer durant 22 dies. A més dels quaranta bars i restaurants participants, l’activitat estarà present del 4 al 7 d’octubre al San Miguel Tast BCN (Museu Marítim) una mostra que acull les millors creacions gastronòmiques de la ciutat de Barcelona i on el Pota Blava hi serà present. 

Durant els caps de setmana 20, 21, 27 i 28 d’octubre, la Plaça Blanes també serà un espai que acollirà tapes amb Pota Blava, amb la recuperació de receptes tradicionals dels criadors i la implicació de la Cooperativa Agrícola del Prat. I més sorpreses que estem preparant, que ens apropin encara més al Parc Agrari.

El Pota Blava, un producte de primera

El Pota Blava és un pollastre extra, va ser el primer pollastre amb IGP de l'Estat. Amb un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes, i unes cuixes sense plomes i allargades d'un color blau pissarrós, quan surt de la cassola el resultat és espectacular amb una carn fina i melosa, un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i pocs greixos. 

Els restauradors del QuintoTapa també apostaran pel producte local i de temporada: amb el QuintoTapa s’ofereix l’oportunitat de degustar-los en format de tapa i d’apropar-nos també una alimentació més saludable.

Continua la proposta de la tapa Pota Blava (de 3,5 €) i la tapa de la casa (de 3 €) amb un Quinto San Miguel, a més de poder gaudir de les propostes amb vins DO Penedès.  I els tapaports plens de segells dels restauradors participants, que podran optar a un munt de premis.


#ElPratMola i molt!

Gastronomia i paisatge col·loca El Prat al mapa i és l’excusa perfecta per visitar una de les ciutats del Baix Llobregat amb uns espais naturals i un Parc Agrari que són l'enveja d'altres municipis. 

Amb el QuintoTapa no només fem ballar el paladar, sinó també el territori!