dilluns, 1 d’abril del 2019

GARGAR-FESTIVAL DE MURALS-PENELLES

Cartell Festival Gargar


El Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles presenta per primer cop a Barcelona el cartell d'artistes de la 4a. edició


Craft Barcelona acull la presentació del cartell d'artistes del Gargar: una festa de street art i cervesa artesana d'Art Cervecers.

Dijous dia 28 de març, Binomic.cat, amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida, ha presentat al Craft Barcelona i en primícia, el cartell de la 4ª edició del Gargar Festival de Murals i Art Rural, un certamen que difon la cultura artística al món rural, ajuda als artistes emergents a donar-se a conèixer, canvia l’aspecte del poble i atrau el turisme.

Els creadors i organitzadors del Gargar Festival de Murals i Art Rural, Mar López-Pinto i Jordi Solsona han presentat el cartell d’artistes de la 4ª edició del Gargar amb una proporció adequada d’artistes territorials, nacionals i internacionals. Un total de 24 artistes de 9 nacionalitats diferents: Abys, Aéro, Alberto de Blobs, Alberto Montes, Blanxer, B:K, Cesc Homet, Erik Schmitz, Faunagraphic, Fil, Font, Irene López Leon, Juanjo Surace, Mireya, Mariadela Araujo, Olé la Vida, Repo, Rocketo1, Ru8icon1, Scaf, Sergi Bastida, Simple G, Sin Sisters, Zurik,. 

Penelles, un punt de referència de l’street art 

Penelles ja és ple de grafitis, autèntiques obres d’art que han convertit la petita localitat lleidatana en tot un referent pel que fa a l’street art .


By Miquel Wert (2017)
Penelles

La decisió de Binomic.cat d’avançar el cartell de la 4ª edició del Gargar a Barcelona ha estat una novetat a l’hora de triar un espai urbà per presentar un festival rural. I ho han fet al Craft Barcelona, un espai sempre compromès amb la cultura i obert a qualsevol expressió artística, donat que el Gargar i el Craft comparteixen la mateixa filosofia: popularitzar l’art i arribar a tothom. La convocatòria, que ha reunit la premsa, artistes i molt públic amb inquietuds culturals, ha estat un gran èxit.

L’actriu catalana Cristina Dilla ha iniciat l’acte de benvinguda del Gargar Festival i ha fet incís en el nou mural que estrena Craft Barcelona a les seves parets. El Craft Barcelona i Art Cervesers, amb motiu del seu cinquè i desè aniversari respectivament, han decidit patrocinar el mural de Zeso WF, un artista francès que va col·laborar a la segona edició del Festival Gargar i l’any passat va ésser el primer artista en rebre una residència artística de quatre mesos al poble de Penelles. 

L’actriu Cristina Dilla ha donat pas a les intervencions institucionals, ha participat en primer lloc, Eloi Bergós, alcalde de Penelles que ha destacat la importància de les iniciatives artístiques com la del Festival Gargar que popularitzen l’art, activen tot un poble i aconsegueixen que el coneixement del territori s’expandeixi més enllà de les seves fronteres. També ens ha fet saber que el gargar és el soroll que fa un ocell en perill d'extinció, la ganga. Així doncs, Penelles vol fer soroll com una ganga i donar vida als seus carrers. L'alcalde ha agraït la col·laboració de tot el poble, i a Binómic, a la Diputació de Lleida, al Departament de Cultura de la Generalitat, a Montana Colors i a altres patrocinadors el seu suport.

En segon lloc, Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que "estem molt contents d’haver participar en la reforma d’un nou espai cultural pel poble, recuperant l’antiga esglèsia de Penelles". També ha remarcat la importància de donar suport a l’art per part de les institucions.

El Marc Mascort, responsable de Cultura de Montana Colors i un dels patrocinadors del Festival Gargar, ha comentat que Montana Colors celebra enguany el seu 25 aniversari i ha manifestat "el nostre compromís de seguir amb un festival que creix dia a dia i cada vegada més".

Mar López-Pinto ha recordat que "la temática de les obres es centra en el món rural i consisteix en tres jornades on també hi ha tallers per a nens i adults, concerts, exposicions, foodtrucks i cervesa artesana”. Com a novetat ha destacat que aquest és el primer any que fan un projecte sencer vinculat amb temes socials, concretament amb l' Associació Estel.

L'artista Zeso WF ha donat per inaugurat el seu mural al Craft Barcelona dedicant unes paraules d'agraïment al Gargar i al públic assistent.



Foto de grup amb el nou mural al darrera

En acabar l’acte i, per celebrar l’esdeveniment, hi ha hagut una degustació de tapes i productes autòctons de Penelles, acompanyats de les cerveses Art i Lo Perot, gràcies a la gentilesa de Craft Barcelona, Art Cervesers, Lo Perot i els establiments de Penelles. 

El Gargar Festival de Murals i d’Art Rural de Penelles 

El Gargar Festival de Murals i d’Art Rural és una iniciativa creada per Binomic.cat amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida. L’objectiu del Festival és fer arribar la cultura artística al món rural i també atorgar un valor afegit diferencial al petit poble lleidatà de Penelles. Per tot arreu hi ha dibuixos enormes d’estils ben diferents. Els carrers són els passadissos d’una gran galeria d’art a l’aire lliure. I perque els visitants no es perdin cap pintura, l’ajuntament ofereix un mapa que indica on és cada obra i a quin artista pertany.

La quarta edició del Gargar Festival, obert i popular, es celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig de 2019 a Penelles. Els artistes aproparan l’art a tothom amb les seves creacions sobre un total de 900 m2 de parets públiques de Penelles, millorant-lo i donant més recursos als seus habitants.

El Gargar Festival, amb un programa de màxima qualitat i amb més afluència de públic edició rere edició, ja és un referent a la comarca. Un any més, el Gargar fondrà art, música, cervesa artesana i food trucks, acompanyat de tallers relacionats amb altres disciplines artístiques. 

Craft Barcelona 

Craft Barcelona inaugura la primavera amb la presentació en primícia del cartell del Gargar Festival de Murals i d’Art Rural de Penelles. A més a més, l’aposta artística del Craft ens torna a sorprendre i, amb motiu del seu cinquè aniversari, trasllada l’street art al seu interior. Les parets del Craft Barcelona estrenen un nou mural pintat per un dels participants d'una de les edicions del Gargar, l’artista francès Zeso WF.

El Craft Barcelona, un dels locals més màgics del Barri Gòtic, és una cerveseria artesanal que es troba en el cor de la ciutat. Situada al Carrer Paradís 4, al costat de la Plaça Sant Jaume, forma part del circuit romànic turístic de Barcelona. En aquest carrer es troben les restes de columnes romanes de l’antic Temple d’August, antigament denominat Mons Taber , quan era el punt més alt de la ciutat de Barcino. 

El Craft Barcelona, amb una notable selecció de cerveses artesanes i tapes, destil·la art per tots els seus racons i convida al meet&greet. Endinsar-se en aquest cau és tot un repte. Mentre assaborim les seves cerveses a la planta del soterrani, buscarem de reull l’antic dipòsit d’aigua del segle XVIII que s’amaga, segons expliquen alguns experts, darrera les seves parets, i poder-nos submergir dins, això si el trobem, i obtenir poders màgics, tal i com li va passar a Obèlix en caure dins la marmita del druida. Aquesta experiència, sumada a la quantitat d’activitats que converteixen l’espai en un dia diferent cada vespre i a les noves varietats setmanals de cervesa, fan del Craft Barcelona un dels indrets més especials i amb més carisma del centre de la ciutat.


Craft Barcelona