dimarts, 2 d’octubre del 2018

PRIMERA JORNADA PERINET AL PRIORAT


Una història gravada a la roca en un entorn únic i singular


Perinet Winery és un celler enclavat en un paratge únic i singular, El Priorat, terrenys pisarrosos caracteritzats per la llicorella, la pedra típica de la comarca que ajuda a la vinya a proporcionar uns vins profunds i concentrats però molt estructurats i equilibrats.

El celler Perinet Winery té un model especial de plantació de vinyes, en terrasses inclinades. Situat a 90 minuts de Barcelona i a 30 km del mar, ocupa 55 ha de terreny, de les quals 22 estan plantades. Les seves vinyes s'eleven fins a 700 metres d'altitud i se situen entre els termes de Morera i Cornudella de Montsant.

Tot i que Perinet té el seu origen al segle XVIII, quan la família francesa Perinet es va establir a la comarca, el celler es va reformular al 1998, amb les seves terrasses inclinades i amb plantació de varietats autòctones i internacionals, però no va ser fins al 2004, quan el celler va obrir les seves portes oficialment per oferir vins autèntics i d'alta qualitat, acompanyats d'un projecte enoturístic únic.

Les 22 ha de la vinya de Perinet estan disposades en un sistema d'alta densitat, entre 6.500 i 8.500 plantes per cada hectàrea, la qual cosa actua com un amortidor natural contra alts rendiments. L'ús moderat de fertilitzant orgànic s'empra per ajudar les plantes a trobar el seu equilibri intern mentre lluiten unes contra altres per l'aigua i els nutrients. La baixa producció per a cada planta comporta raïms amb una concentració excepcional i altes relacions pell-suc.



Les vinyes
  • Finca Mas d'en Xes: Plantada amb cabernet, syrah, garnatxa i carinyena. La recol·lecció manual es fa durant un període perllongat a causa de la diferència en les maduracions entre les varietals i les exposicions. Els seus vins són frescos i llargs.
  • Finca Mas Vell: És l'element més singular de Perinet. La vinya està orientada al sud i produeix raïms molt madurs. Es conreen varietats  com merlot, syrah, garnatxa i cabernet. La poda en verd i la collita es fan a mà. Els seus vins són càlids i madurs.
  • Finca Pendents: És la vinya més petita de Perinet però amb pendents que excedeixen el 30%. Les seves varietats, la carinyena, la garnatxa i el cabernet, posseeixen una increïble personalitat i textura. Els seus vins són d'influència mediterrània i molt aromàtics.




Els vins

  • Perinet Rosé: Aquest vi, de venda en exclusiva al celler, es  va maridar amb olives La Masrojana
  • Perinet Merit 2016: De color robí profund. Aroma intensa a fruits vermells, bona acidesa, elaborat a partir d'un coupage de merlot, syrah, garnatxa i carinyena, la fermentació es fa 100% en dipòsit d'acer inoxidable, igual que el seu envelliment, durant 12 mesos. La seva producció és limitada a 34.000 ampolles. Per a l'ocasió es va preparar un maridatge amb una selecció de formatges de cabra de La Segalla de l'Albiol. Formatges intensos com el sotabosc -pasteuritzat-, el màquia, el Curat o el Blau. Dos productes, vi i formatge, amb personalitat que es van fusionar a la perfecció.
  • Perinet 1194: El vi insígnia del celler, Perinet 1194, ret homenatge al monestir de la cartoixa d'Scala Dei, que va ser fundat l'any 1194, i als monjos que van introduir l'art de la viticultura al Priorat. Elaborat a partir de les varietats històriques de garnatxa i carinyena, el Perinet 1194 es va combinar amb una selecció d'embotits de la Casa Porqueres de Cornudella de Montsant.
  • Perinet Mas Vell 2016: Vi elaborat a partir de garnatxa de la vinya de Mas Vell. Amb una producció limitada a 1.800 ampolles, Mas Vell 2016 és un vi amb una intensa aroma a fruits vermells i un color robí profund. La seva fermentació es fa en dipòsit d'acer inoxidable, però el seu envelliment durant 18 mesos és, majoritàriament, en barrica de roure francès. Perinet Mas Vell 2016 es va maridar amb les xocolates i bombons de la xocolateria Xocoleda de Poboleda. 
  • Perinet Pendents 2016: Una altra de les novetats presentades per Perinet. Vi tranquil elaborat a partir de carinyena a la finca Pendents. El seu color violaci i el seu consistent sabor a prunes passes i melmelada de cireres, permet la seva combinació amb cereals, anxoves i olives. Per a l'ocasió, es va combinar amb una selecció d'olis del Molí de l'Oli de Cabacés, avellanes i ametlles de la Selva del Camp i pa del Forn Sistaré. Perinet Pendents ha envellit durant 18 mesos en barrica de roble francès. La seva producció és de 1.500 ampolles.