diumenge, 4 de novembre del 2018

DE POMA I CANYELLA



La canyella va empènyer els portuguesos a buscar una ruta pel mar entre Europa i Sri Lanka, l'antic Ceilà, que permetés el comerç d'aquesta i altres preuades espècies sense haver de còrrer els perills de travessar per terres otomanes o del nord de l'Àfrica. Un cop allà s'hi van instal·lar i van omplir el territori de plantacions de cinnamomum zeylandicum fins que el segle XVII van arribar els holandesos que s'hi van quedar fins ben entrat el segle XVIII expulsats pels britànics.

De l'arbre s'aprofita l'escorça, però no es feina fàcil extreura-la i després se n'ha de fabricar el pal posant petits trossos dins d'un de més gros i es deixa secar uns quinze dies. Té propietats medicinals i culinàries i no s'ha de confondre amb la càssia.


Pastís de poma i canyella


Ingredients:
  • 3 ous
  • 220 grs de sucre
  • 1 tassa de cafè de llet
  • 2 tasses de cafè d'oli d'oliva
  • 220 grs de farina integral
  • 1 sobre de llevat
  • 1 poma tallada a dauets
  • 1 cullerada de postre de canyella
  • Mantega pel motlle
  • Sucre glaç per a decorar
Preparació:
  1. Escalfeu el forn a 180º
  2. Barregeu els ous amb el sucre.
  3. Afegiu la llet i l'oli sense deixar de remenar.
  4. Incorporeu la farina i el llevat.
  5. Poseu-hi la canyella.
  6. Peleu la poma, la talleu a daus petits i l'afegiu vigilant que no es trenqui.
  7. Enmotlleu i poseu al forn uns 35-40 minuts.
  8. Espolvareu amb sucre glaç.