dijous, 1 de novembre del 2018

EL PLAT FAVORIT DELS CATALANS-LA CORADELLA



El guanaydor es coneixerà el 19 de novembre al Fòrum Gastronòmic de Girona

Des del 23 d'octubre està en marxa la tercera edició del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans, organitzat per la revista CUINA i Catalunya Ràdio, amb el patrocini de Damm i Ametller Origen.

Enguany, 12 plats d'arreu del territori: Molins de Rei, la Vall d'Aran, Lleida, Vallfogona de Balaguer, Cambrils, Amposta, Palafrugell, Tossa de Mar, Manresa, Barcelona, Olot i Vilanova i la Geltrú, competeixen per succeir l'escudella i carn d'olla de la primera edició i el Pollastre Pota Blava del Prat de Llobregat, confitat i acompanyat de moniato, prunes i vermut Tarrida que va guanyar la darrera edició.

Els plats participants:

  • Bacallà a la manresana del restaurant Las Vegas de Manresa
  • Bull de tonyina de Vilanova i la Geltrú del restaurant 1918
  • Cargols a la llauna de Lleida del restaurant La Huerta
  • Cassola de tros de la Noguera del restaurant Cal Farré de Vallfogona de Balaguer
  • Cim-i-tomba de Tossa de Mar del restaurant Bahía
  • Coradella de Molins de Rei del Bar Diana
  • Fideus rossos de Cambrils del restaurant Miquel
  • Niu de Palafrugell del restaurant Pa i raïm
  • Patates de La Deu d’Olot del restaurant La Deu
  • Rossejat del Delta de l’Ebre del restaurant La Tancada d’Amposta
  • Olla aranesa del restaurant Eth Restilhè de Garòs
  • Sarsuela de la Barceloneta del restaurant La Mar Salada


Tres fases


El concurs s’estructura en tres fases diferenciades:
  1.  La primera de les quals, ja en marxa, durarà fins el dimecres 31 d’octubre. Dia que coneixerem quins han estat els quatre plats més votats i per tant, les quatre receptes que passen a les semifinals.
  2. Del 31 d’octubre al 7 de novembre, se celebrarà la primera semifinal entre dos dels primers quatre classificats.
  3. Del 7 al 14 de novembre hi haurà la segona semifinal entre els altres dos plats. D’aquesta fase en sortiran els dos finalistes, que s’enfrontaran entre ells del 14 al 19 de novembre.

La coradella, el plat més emblemàtic de Molins de Rei lidera la votació de la primera fase de la competició organitzada per la revista Cuina


La Coradella

La coradella o esmorzar de traginers és el plat emblemàtic de Molins de Rei, també se'n fa a altres comarques catalanes i a Itàlia que pren el nom de "fritto di coratella". L'ingredient fonamental són els menuts de xai, cor, pulmons, fetge, sang...que es cuinen amb tomata, pebrot, all, ceba, llorer, farigola, conyac i vi ranci.

Els altres tres finalistes són: el Cim-i-tomba de Tossa de Mar, l'Olla aranesa de la Vall d'Aran i el Rossejat del Delta.