dissabte, 24 de novembre del 2018

PACO PÉREZ I LA SISENA ESTRELLA MICHELIN



Paco Pérez es converteix en el xef amb més estrelles Michelin de Catalunya, gràcies a la nova estrella aconseguida al Terra de l'Hotel Alàbriga 5 * GL

La guia francesa reconeix la proposta de l'establiment de l'hotel Alàbriga a S'Agaró (Girona), que suposa la sisena distinció pel xef català

El restaurant Terra de l'Hotel Alàbriga que dirigeix el xef del Miramar, Paco Pérez, ha aconseguit la seva primera estrella Michelin en l'edició de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal 2019, presentada aquest passat dimecres a Lisboa. D'aquesta manera, tan sols un any després de la seva inaguració, l'equip del xef amb sis estrelles Michelin ha aconseguit posicionar-se entre els restaurants recomanats per la guia vermella.



El Terra by Paco Pérez amb el seu estil innovador però que no renuncia a l'essència de la cuina mediterrània, aposta per una gastronomia on la tradició i la sofisticació són el punt de partida d’unes elaboracions on el xef aprofundeix en la recerca del millor producte de cada estació.




La seva privilegiada ubicació a l'hotel més exclusiu de la Costa Brava que recentment també ha estat reconegut amb 2 guardons de màxima importància: el Millor Luxury All Suite d'Europa segons els world Luxury Hotel Awards i el premi Prix Villégiature Awards 2018 al Millor servei de hotel a Europa, han convertit a aquests restaurant en un dels més visitats per gourmets de tot el món. Compta amb la gestió del xef Antonio Arcieri i el xef executiu Marcos González que sumat al talent, fantasia i tècnica de Paco Pérez, li atorga la seva primera estrella Michelin.




Paco Pérez va nèixer a Huelva i es va trasladar de ben petit amb la seva familia a Llançà. La vocació per la cuina se li desperta molt d’hora i als dotze anys va començar a treballar al bar familiar. Va compaginar durant anys els estudis i la feina a diferents restaurants empordanesos fins que va acabar la seva formació amb Michel Guérard, un dels pares de la nouvelle cuisine.

Entre 1993 i 1998 va realitzar diversos stages al Bulli, de Ferran Adrià que segons el mateix Paco Pérez, aquests li van canviar la seva visió del que significava donar de menjar, cosa que es traduir en la seva pròpia cuina quan l’any 1994 el plat de cloïsses amb gelée, llima, soja i gingebre, va significar un canvi pel restaurant Miramar, obert pels avis de la seva dona, la Montse Serra, l’any 1939 i que el 1996 va obtener la primera estrella Michelin.