dissabte, 1 de desembre del 2018

REINAS DE COPAS-GOURMAND AWARDS 2019


"Reinas de copas"
El llibre de les grans dones del vi de Zoltan Nagy, finalista a la categoria "Drinks Writing" 

Guanyador Nacional dels Drinks Writing i nominat entre 9 finalistes, coneixerem al màxim guardonat a una Gala que se celebrarà a Macau, la primavera 2019.

Amb aquest llibre en Zoltan Nagi fa un homenatge a 50 dones relacionades amb el món del vi, tenint com a fil conductor la recomanació d'un vi per cadascuna d'elles. A més de promoure la cultura del vi, amb aquest llibre s'enalteix la figura femenina en un món majoritàriament masculí, posant la feina que sommeliers, enòlogues i empresàries en el lloc que els pertoca.

L'autor nascut a Transsilvània el 1989 viu a Barcelona des de 2010, la seva gran passió pel vi el va portar enseguida  a introdroduir-se al món vitinícola com a escriptor i columnista en diversos mitjans. Gran divulgador mitjançant les seves xarxes socials, és membre de l'associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) i de la International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers (FIJEV)





Premis Internationals Gourmand Awards 2019

Els Gourmand World Awards són el principal esdeveniment de cultura alimentària del món. Comencen el 1995 de la mà de Edouard Cointreau, per a llibres de cuina i de vi, a la Fira del Llibre de Frankfurt. Actualment inclouen tot el contingut de la cultura dels aliments. Els Premis Gourmand estan oberts a tothom, grans o petits, impresos o digitals, en venda o en forma gratuïta, amb o sense ISBN, comercial o publicat per un mateix, privats o públics i en qualsevol idioma. El lliurament d'aquets premis es realitza habitualment entre desembre i maig de l'any següent a la candidatura.

Finalistes d'enguany
  1. Àustria.  “Der Wein donis Vergessens”  Robert Streibel
  2. Brasil. “A Embriaguesa do Beaudelaire” Camila Pereira i Daniel Faria
  3. Francça. “Si li vin m'etait conte”  Roland Lecarpentier, Nicolas Joly, Alain Dutournier
  4. Itàlia. “Nuvola Lavazza”  amb la contribució de Giuseppe Culicchia, Cino Zucchi, Camilla Zanarotti, Ralph Appelbaum, Ferran Adrià, Federico Zanasi, Dante Ferretti, Marco Belpoliti, Carlo Petrini i Matteo Pericoli
  5. Espanya.  “Reinas de Copas”  Zoltan Nagy
  6. Suècia. “Svenska Drycker”  Martin Ragnar
  7. Suïssa. “Goldene Nase”  Rene Gabriel
  8. Regne Unit.  “Wine, A Way of Life”  Steven Spurrier
  9. Estats Units. “The Joy of Tippling” Ray Oldenburg