dissabte, 8 de febrer del 2020

EL MENÚ CARXOFA S'ESTRENA AL MARIMORENA



La carxofa torna a regnar a les cuines del xef Albert Mendiola.

El Marimorena Sant Boi estrena el "Menú de Carxofa", pocs dies després d'haver estat elegit el Millor Restaurant del Baix Llobregat.

Les carxofes ja són aquí!  I al Marimorena tornen a ser les protagonistes, amb un menú molt especial que el xef Albert Mendiola acaba d'estrenar, tant al seu restaurant santboià, com al Marimorena BCN. 

Aquest any, s'estrena aquest menú a Sant Boi amb una doble satisfacció, ja que arriba després d'haver estat reconegut, com el número 1 de la guia, Els 50 Millors restaurants del Baix Llobregat.

L'Albert Mendiola és partidari de cuinar amb els productes de proximitat, sobretot, aquells que l'hi arriben de l'horta de Sant Boi, com les carxofes (més de 200 Kg a la setmana), els espinacs i les bledes, les faves o els pèsols. Tots els compra directament a  pagès, a la Cooperativa Agrària de Sant Boi. Aquesta aposta i fidelitat cap al producte de Parc Agrari del Baix Llobregat és un dels motius que fa que el Marimorena Sant Boi s'hagi considerat com el millor restaurant de la comarca.

Un menú farcit de sorpreses

Al Menú Carxofa de Sant Sant Boi, l'Albert torna a recuperar alguns dels hits del menú del 2018 i del 2019, com el bunyol de carxofa; el calçot amb romesco de carxofa, carbó i les seves arrels; la flor de carxofa amb cor de foie i perles de Riesling; o l'exitosa i deliciosa sopa de calçot, carxofa, rovell d'ou i infusió de carxofa, un plat amb el qual demostra que es pot aprofitar tota aquesta verdura, fins i tot les fulles.

Però aquest any, un dels plats més exquisits i sorprenents és la bomba de xai de l'Empordà farcida de carxofa i emulsió de menta, una autèntica explosió de sabors. Complementen a el menú, un peix d'mercat amb mantega trufada, papada i bolets de temporada amb xips de carxofa, i el tiramisú amb te matxa.

Al Marimorena BCN, el menú es sofistica i s'allarga. Afegint platerets com la truita de patata i carxofa amb favetes i puntetes d'ou; la tripa de bacallà amb salsa verda, favetes, cansalada i botifarrons cruixents; les costelles de ratlla amb pastís de patata, nyores, tòfona, salsa perigourdin i bearnesa; i l'ànec amb peres escalivades, i salsa de ratafia de carxofa.

Passió per l'horta santboiana

Albert Mendiola demostra diàriament i des de que va obrir el 2012 el Marimorena a Sant Boi, la seva gran passió pels vegetals, i per la matèries primeres de l'horta. L'aposta del xef pels productes del seu entorn va més enllà d'una carta de presentació, és tota una filosofia. La seva cuina no s'entendria sense aquests productes escollits personalment entre la gran oferta que els productors del seu voltant li posen sobre la taula. Tot ben afavorit per estar ubicats al cor del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

El xef, que el 2017 va ser anomenat Cuiner de l'Any pel Fòrum Gastronòmic de Girona, pertany als col·lectius: Sabors de l'Horta (Turisme Baix Llobregat), Cubat, i Slow Food Barcelona (al novembre va rebre el Cargol Slow Food en reconeixement pel seu compromís amb els principis slow food i per la seva aposta pels aliments ecològics i de proximitat).

Marimorena Sant Boi
Rda. Sant Ramon, 151. Sant Boi de Llobregat.

Marimorena BCN
C / Loreto 24-26. Barcelona.