dimarts, 13 de novembre del 2018

BARCELONA GUIDE SLOWFOOD

La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” es presenta amb èxit al Parc Agrari del Baix Llobregat



S’ha presentat a Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, al terme municipal de El Prat,  la primera edició de la guia de restaurants i comerços de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, amb el suport d’AGT i la col·laboració de l’Ajuntament del Prat i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

L’acte ha comptat amb la presència de Carlo Petrini, fundador i president del moviment internacional Slow Food que ha encoratjat als restauradors a continuar la seva feina per una gastronomia compromesa amb el territori i ha fet un esment especial a totes les dones que han dedicat la seva vida a la cuina i a l'agricultura i a vegades amb poc reconeixement.

La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” reuneix més de 100 establiments que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica on els productes de proximitat i els seus productors són la referència. La guia esmenta una trentena d'establiments que defensen la tradició i l'economia local i de proximitat.

Els productors locals han tingut el seu protagonisme, amb el Mercat de la Terra que ha reunit una vintena de productors que setmanalment ofereixen els seus productes al Parc de les Tres Xemeneies i que són la peça clau del moviment Slow Food.

L'acte ha comptat també amb la presència de destacats cuiners com Paolo Casagrande, Xavier Pellicer, Artur Martínez i Rafa Peña.

Entrega dels Cargols 2019

El xef Marc Ribas i la periodista especialitzada en gastronomia, Carme Gasull, acompanyats en tot moment per Carlo Petrini, han estat els encarregats de presentar l'esdeveniment que ha entregat a una trentena de restauradors el Cargol, símbol de l'Slowfood en reconeixement al compromís amb els principis del moviment, fent una aposta pels aliments eco i de proximitat.. Representants de les diferents institucions, xefs, periodistes i bloguers gastronòmics, han acompanyat als assistents i premiats. 




Gastronomia Made in #SlowFood

Acabada l’entrega, s'ha organitzat un vermut i un dinar on han participat 7 restaurants del Baix Llobregat i Barcelona que han mostrat la vitalitat dels productes locals i de proximitat: Albert Mendiola del Marimorena de Sant Boi de Llobregat, Susana Aragón del Cèntric gastrobar (El Prat) Marc Esteve del Menjador Escolar SlowFood del col·legi St. Paul's School de Barcelona, David Justo de l'Ona Nuit (El Prat) Àngel Laguna del Rasoterra de Barcelona, Pere Carrió del Gat Blau (Barcelona) i Fabio Gambirasi del Mala Hierba, també de Barcelona que han ofert una proposta culinària que posa en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.