divendres, 16 de novembre del 2018

TOT A PUNT: FÒRUM GASTRONÒMIC GIRONA



Aquest diumenge arrenca la setena edició de Fòrum Gastronòmic Girona que s’allargarà fins dimarts dia 20, convertint una vegada més la ciutat en el punt neuràlgic de la gastronomia. 

El Fòrum torna amb gran espai firal amb les millors empreses del sector i un intens programa d’activitats. Una clara aposta per la qualitat i la sostenibilitat i amb la presència de grans figures del món de la gastronomia com Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco Pérez, Iolanda Bustos, o Jordi Cruz, entre d'altres.


El Fòrum en veu femenina


Dilluns, 19 de novembre el Fòrum ha programat diverses activitats on les dones en són les protagonistes:

Iolanda Bustos 11:00-11:30h a l'Auditori

Ingredients i tècniques ancestrals per a una cuina de futur

A La Calèndula, la sala i per extensió la cuina s’endinsen de forma natural i buscada al paisatge. Iolanda Bustos va canviar la ciutat de Girona i es va traslladar a l’interior, a Regencós, precisament per buscar aquesta proximitat amb la natura que assorteix els seus plats.




Lucía Freitas 11.30-12:00h a l'Auditori

Sensibilitat i sabor a la nova cuina gallega

Assumida la cuina com a forma de vida, la cuinera gallega viu en exclusiva per A Tafona, el restaurant que va emprendre fa ja 9 anys quan semblava tenir-ho tot gairebé en contra.




María José San Román 12:00-12:30h a l'Auditori

Els colors de l’arròs

Popular pel seu ampli coneixement del safrà, ingredient genuí de la paella valenciana; pels seus olis, els seus pans artesanals i òbviament, pels seus arrossos. María José és una gran abanderada de la cuina mediterrània.





Maria Solivellas 12:30-13:00h a l'Auditori

Productes ecològics mallorquins per a una cuina fresca

Abans que la gastronomia fos també un espectacle, Maria Solivellas va decidir baixar dels escenaris i abandonar les gires teatrals i musicals per apostar per la cuina familiar de Ca Na Toneta. Fins a aquest restaurant mallorquí peregrinen clients de tota la vida i celebrities de mig món.




Begoña Rodrigo 13:00-13:30 a l'Auditori

Elements bàsics de la cuina valenciana

En el pas del ballet clàssic a la cuina, la xef valenciana va canviar el mallot per la jaqueta i va conservar la seva enorme capacitat de sacrifici. Begoña Rodrigo fa una mirada enrere i veu ja uns quants somnis acomplerts: des de l’apertura del restaurant La Salita a guanyar la primera edició de Top Chef i a liderar fins i tot nous projectes gastronòmics a València.



Audrey Doré 13:00-14:00h Taller 3

Les múltiples facetes de la Chenin blanc del Loira 

Aquesta francesa és la primera dona en guanyar el premi a millor sommelier de Catalunya després de superar amb nota les diferents proves teòric-pràctiques de la competició. Per aconseguir-ho va comptar amb un mentor de luxe com és Josep Roca, de qui ha après a diari al Celler de Can Roca.


Jennise Ferrari 13:30-14:00h a l'Auditori

Cuina canària, tocs llatins

Nascuda a Veneçuela. Va estudiar cuina a Buenos Aires i des de llavors ha viatjat i conegut diferents països d'Amèrica on ha treballat.




La cuina de l'Empordanet


Com no podia ser d'una altra manera, al Fòrum Gastronòmic Girona s'hi menjarà bé. El restaurant del Fòrum estarà obert a visitants i expositors durant els 3 dies de l'esdeveniment des de les 12.30 fins a les 16h. Un espai on menjar bé i gaudir de la cuina empordanesa, els productes gironins i descobrir les noves especialitats del Grup Damm. 

S'oferiran dues opcions de menú, un ràpid (15 €) i un complet (25 €). Les reserves es poden fer a través de la web i també consultar els menús.




Lloc: Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona. 
Passeig de la Devesa, 35 (Girona)

Horari: de 10:00 a 19:00h