dissabte, 16 de febrer del 2019

MERCAT DE CUBA-(R)EVOLUCIÓ A LA CUINA



Aquest 2019 el Mercat de la Plaça de Cuba ens convida a fer la (R)evolució!

Volen fer la revolució des de la cuina i en s'hi volen convidar a entrar de la mà d’experts i expertes en la matèria.

Perquè cuinar és un acte revolucionari! 

Ja ho diuen els experts, cuinar és un acte revolucionari: la tria del producte, la compra  responsable i  conscient, la cura per la sostenibilitat i fins i tot la tria de la recepta, són veritablement actes revolucionaris.

El Mercat de la Pl. de Cuba de Mataró ens convida a compartir valors com la sostenibilitat, la proximitat, el producte de temporada, el menjar real (real food), la salut, l’equilibri, l’harmonia, el respecte, el plaer, l’amor...

Anem a fer la revolució amb ells?

El divendres 29 de març

La (R)evolució del producte (cuinar el producte com es mereix)
Taller participatiu de cuina de producte. La Vero, la cuinera del gastrobar La Morera, ens ensenyarà alguns dels seus secrets més ben guardats perquè puguem aconseguir treure el màxim potencial del producte de temporada. Cuinarem amb ella alguns dels seus plats estrella i després els degustarem, i tot això ben maridat amb els vins de Oriol Artigas Viticultors.

El divendres 26 d’abril

La (R)evolució tecnològica (la tècnica al servei de la gastronomia)
Taller participatiu de tècnica culinària a càrrec d’en Pere Patuel, xef i propietari del restaurant La Marineta i la cuinera Marina Codina, cap de sala del restaurant. La seva proposta: de la tradició a la avantguarda sense deixar enrere el orígens. En aquest taller aprendrem a preparar 3 plats per fer  a casa tenint la tècnica com aliada principal. La tradició amb un toc diferent que farà els nostres plats més originals.  Cuinarem  i  ho tastarem i tot maridat amb vins d'Alta Alella.

El divendres 24 de maig

La (R)evolució líquida (cocteleria per tothom)
Taller/ponència de cocteleria pràctica. En aquest curs parlarem de la revolució que esta experimentant la cocteleria paral·lelament amb la gastronomia, de com influeixen  les noves tendències i coneixements, i quina es la manera correcta d'aplicar-los. Amb propostes amb i sense alcohol, tècniques i secrets per gaudir dels còctels, a càrrec de Raimon Domènech i la Jessica Cedrés del Charlotte Gastrobar&Cocteleria.

El dijous 20 de juny

La (R)evolució del pa (el pa de veritat)
Taller/ponència d’elaboració de pa by Xevi Ramon Simon, mestre artesà alimentari, gerent i creador de Triticum, on fa pa per a l’alta gastronomia, amb clients de primera línia reconeguts arreu del món. Ens impartirà un taller teòric i pràctic on descobrirem els secrets d’elaborar un pa de qualitat i amb ingredients saludables.
En Xevi, flequer de cinquena generació, amb una àmplia trajectòria en els millors obradors nacionals i internacionals és formador de flequers i pastissers i guanyador de diferents premis gastronòmics.

I després de l’estiu: la Revolució humanística (les persones i les diferents sensibilitats i necessitats nutricionals) la Revolució dolça (una altra manera de menjar dolç és possible) la Revolució històrica (la nostra cuina, posem en valor la nostra cultura gastronòmica) i la Revolució dels espais (Feng Shui a la cuina).

Tallers per a adults i/o per a infants de més de 12 anys sempre que vagin acompanyats d’un adult.
Tots els tallers inclouen dossier de receptes i degustació.


Informació i reserva:

Horaris:
  • Dimarts, dimecres i dijous, de 7.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.30 h
  • Divendres, de 6.00 a 20.30 h
  • Dissabtes, de 6.00 a 14.30 h

Mercat de la Pl. de Cuba
Pl. de Cuba, 47
08302 Mataró