diumenge, 26 d’abril del 2020

PREMIS BARCELONA BEER CHALLENGE 2020


Edge Brewing, Millor Cervesera de l’Any al Barcelona Beer Challenge 2020


Cierzo Brewing Co guanya el Premi a la Millor Cervesera Novell 2020, i Mustache es fa amb el Premi Innovació Molina for Brewing

El certamen, celebrat a Youtube live el dimecres 15 i el dijous 16, també va lliurar el premi als guanyadors de les 62 categories, així com el Premi Steve Huxley per la seva trajectòria a Albert Barrachina

Aquest dijous, 16 d’abril de 2020.- La cervesera barcelonina d'origen americà Edge Brewing ha estat triada entre 245 cerveseres de tot el món com la Millor Cervesera 2020 al Barcelona Beer Challenge, certamen que, per primera vegada en la seva història i a causa de les excepcionals circumstàncies provocades pel COVID-19, s'ha celebrat a l'entorn digital.

Després de la cancel·lació de la IX edició del Barcelona Beer Festival, marc de la celebració dels V Barcelona Beer Challenge, els organitzadors del certamen no han volgut posposar per més temps el lliurament dels prestigiosos guardons, per la qual cosa s'ha realitzat en una inèdita gala doble emesa per Youtube live, els passats dimecres i dijous.

En aquesta gala també s'ha conegut que la jove empresa Cierzo Brewing Co. s'ha proclamat com la Millor Cervesera Novell 2020, mentre que Mustache ha obtingut el Premi Innovació Molina for Brewing, guardó que s'estrena en aquesta cinquena edició dels Barcelona Beer Challenge. Així mateix, al llarg dels dos dies d'emissió s'han lliurat la resta de premis de les 62 categories, així com el Premi Steve Huxley a tota una trajectòria, que enguany ha rebut Albert Barrachina.

La cerimònia, a més, ha comptat amb la participació d'un centenar de personalitats del sector, que han volgut donar el seu suport al món de la cervesa artesana, molt afectat per la crisi del coronavirus. I és que, tal com els organitzadors del Barcelona Beer Festival asseguren, “estem convençuts que l'escena necessitarà de totes les peces de l'engranatge per a recuperar-se, i com a peça que som, volem ser aquí. Així doncs, hem decidit invertir de nou en el projecte i recuperar-nos per a celebrar, tots junts, a la tardor, el millor BBF que mai haurà fet mai”.

Barcelona Beer Challenge, prestigi internacional

El Barcelona Beer Challenge està considerat com un dels concursos internacionals de cerveses artesanes més prestigiosos del món. En la seva cinquena edició, el comitè de jutges, reunit a finals de gener, va tastar 1.251 cerveses procedents de 245 cerveseres. Van ser necessàries 11 taules de jutges, que van avaluar les cerveses en 19 rondes, cadascuna d'elles d'unes 8 cerveses, aproximadament. Tant el concurs com les categories s'estructuren segons la divisió d'estils del Beer Judge Certification Program (BJCP) 2015.
Així doncs, la gala de lliurament dels premis ha revelat els guanyadors de les 62 categories, a més dels premis especials:

● Millor cervesera. Premia a la cervesera que obté més medalles.

● Cervesera Novel. Un premi que reconeix a les cerveseres de nova creació (la cervesera que comercialitza la seva cervesa des de l'1 de gener de 2018, màxim).

● Novetat 2020; Premi a la Innovació Molina for Brewers, que reconeix la innovació en el procés creatiu de l'elaboració cervesera.

● Premi Steve Huxley a la trajectòria.

● Millors cerveses per estils. Medalles d'Or, Plata i Bronze a les tres millors cerveses per categoria.

Edge Brewing, cor americà, ànima barcelonina

Edge Brewing es va establir en el barri del Poble Nou de Barcelona en 2013 de la mà de dos estatunidencs, Scott Vanover i Alan Sheppard, tan ansiosos per unir-se a la revolució de la cervesa artesanal a Europa que van portar una cerveseria. En combinar equips d'elaboració de cervesa estatunidenques d'alta enginyeria, els millors ingredients i molts anys d'experiència, es van convertir, en temps rècord, en una de les cerveseres referents del sector. Tant és així, que enguany s'ha alçat amb el Premi a la Millor Cervesera als Barcelona Beer Challenge, L'equip de Edge Brewing està format en l'actualitat per set persones de quatre nacionalitats diferents, que elaboren cervesa artesanal fresca i genuïna i que exporten ja a més de 20 països.

Cierzo Brewing Co, Premi a la Millor Cervesera Novel 2020

Cierzo Brewing Co. és una cervesera artesana fundada en 2018 a Saragossa. No obstant això, els seus orígens es remunten 15 anys enrere, quan Sergio Ruíz, mestre cerveser de Cierzo Brewing Co, ja elaborava les seves primeres receptes de manera casolana. En 2011 va fundar Populus, projecte al qual s'uniria més tard el seu amic i també homebrewer, David Laguarda. Després d'uns anys com a nòmades, van instal·lar la seva pròpia fàbrica a Casp (Saragossa). Després d'uns anys d'èxits, progressió i millores en els seus processos, en 2018 decideixen unir-se a altres dues empreses aragoneses, Hoppy i Gourpass, amb l'objectiu de crear una gran marca de cervesa artesana Cierzo Brewing Co, Premi a la Millor Cervesera Novellal Barcelona Beer Challenge 2020.
Mustache, Premi Innovació Molina for Brewing

En aquesta cinquena edició del Barcelona Beer Challenge s'ha sumat una nova categoria, Premi Innovació, patrocinada i impulsada per Molina for Brewing, amb l'objectiu de motivar al sector a innovar. El guardó l'estrena Mustache, cervesera gallega fundada en 2015. En les seves pròpies paraules, a Mustache creen “una gamma de cerveses sofisticadament artesanes. Una gamma pensada perquè puguis maridar amb totes les gastronomies”. Però el guardó els arriba per les seves grans dosis d'innovació, voltes de rosques que demostren en creacions com la primera cervesa lager de batea, elaborada amb aigua de mar de les Rias Baixas gallegues, i fermentada en el fons d'aquestes mateixes aigües.
Albert Barrachina, el gran estudiós de la cervesa

“És una de les persones que més ha contribuït al desenvolupament de l'anàlisi sensorial i del tast de cerveses. A més, ens ha ajudat a entendre millor la cervesa, perquè sense ell, encara no sabríem ni classificar els estils”. Per aquests i altres motius, Albert Barrachina, gran estudiós i divulgador de la cervesa, ha rebut el premi Steve Huxley 2020, un guardó que reconeix a professionals que destaquen per la seva trajectòria i per la seva aportació a l'univers de la cervesa artesana.

Barcelona Beer Festival 2020 posposat

El passat 11 de març, a les portes d'inaugurar el festival de cervesa artesana més important del sud d'Europa, el Barcelona Beer Festival, els organitzadors de l'esdeveniment es van veure obligats a posposar el certamen, seguint les indicacions de les autoritats, que van cancel·lar tots els esdeveniments de més de 1.000 participants, a causa de la crisi mundial del COVID-19. Des de llavors l'equip ha continuat treballant per a i pel sector, un dels grans afectats pels efectes de la pandèmia.

Però les bones notícies arribaran en breu, perquè els organitzadors del BBF confirmen que ja estan treballant per a marcar una data exacta la pròxima tardor per a celebrar la gran festa de la cervesa artesana.