dijous, 20 de juny del 2019

INFUSIONA'T-TURISME DE BENESTAR-COSTA BRAVA PIRINEU



El turisme de benestar i l’alimentació saludable es reivindiquen com a nova alternativa a la Costa Brava i el Pirineu de Girona 

La nutricionista Carla Zaplana i el divulgador de la natura i la nutrició conscient Marc Casabosch actuen d’ambaixadors de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a Barcelona, en la presentació de l’oferta turística de salut i benestar de la demarcació de Girona i de les infusions ecològiques de mar i muntanya de Tegust. Hi assisteixen una seixantena de convidats interessats en l’alimentació saludable i el benestar. 

Dimarts, 18 de juny, a l’espai Flowers By Bornay, de Barcelona, es va dur a terme «Infusiona’t», un esdeveniment promocional impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona centrat a promoure entre el públic català l’oferta específica de productes, activitats i serveis de salut i benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Alhora, es van donar a conèixer les noves infusions ecològiques i del territori Costa Brava Essence i Pyrenees Essence, creades per l’empresa Tegust Nature. 




L’esdeveniment va consistir en una trobada amb tertúlia dirigida per Núria Coll, directora del mitjà Ets el que menges. En la tertúlia van participar la nutricionista Carla Zaplana, el divulgador de la natura i la nutrició conscient Marc Casabosch el director de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Marín. Amb ells es va introduir un debat sobre territori, benestar i nutrició, en el qual es va parlar de les nombroses experiències vinculades a aquest àmbit i també de les noves infusions de Tegust. 

Sobre el territori, Carla Zaplana va destacar que «és necessari preservar-lo perquè a través d’ell podem extreure moltes coses positives i gaudir del turisme de benestar». La nutricionista amb arrels empordaneses va reconèixer que activitats com practicar ioga a la platja o fer retirs amb banys de bosc a la Costa Brava li proporcionen experiències holístiques. Quant a les infusions, creu que «el fet que hagin estat creades a partir d’ingredients del territori aporta valor afegit a aquestes begudes que serveixen per hidratar-nos d’una manera diferent, molts orientades a cuidar la salut». 

El divulgador Marc Casabosch va ressaltar que «les terrers gironines representen una simbiosi de mar i muntanya, i que a través d’aquest territori podem potenciar el gust i l’olfacte per generar vincles amb el paisatge». En aquesta línia va afegir «en ocasions l’aroma i el gust ens estimulen el suficient com per motivar-nos a viatjar a certes destinacions». 

De la intervenció de Jaume Marín cal destacar com la demarcació de Girona està enfocant la seva oferta turística cap a un turisme de benestar, de qualitat i més sostenible. Marín va comentar que el Club de Salut i Benestar compta amb més de trenta empreses especialitzades i va enumerar diverses experiències amb què s’exemplifica aquesta oferta. 

De les infusions va comentar que es tracta d’un projecte engrescador en què dues empreses s’alineen d’acord amb un objectiu: «afegir valor a les experiències que tenen lloc al territori oferint unes infusions de qualitat i representatives de la demarcació.



A continuació de la tertúlia, l’esdeveniment va seguir amb una degustació d’un aperitiu saludable i de les infusions Costa Brava Essence i Pyrenees Essence en diverses versions —fredes, calentes i en format còctel—, a càrrec de l’empresa gironina Cocktail Time by Gerard Ruiz. 

L’acte «Infusiona’t» va dirigir-se a unes seixanta persones, entre les quals hi havia influencers, professionals del sector i periodistes especialitzats en alimentació saludable i benestar. Tanmateix, varen ser presents representants d’entitats i empreses associades al Club de Màrqueting de Salut i Benestar com ara Mindfulkit i Lloret Turisme. 

Aquest esdeveniment, planificat en el Pla d’Accions 2019 del Club de Màrqueting de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, té per objectiu acostar a públics molt segmentats la varietat de productes, serveis i activitats turístiques que s’ofereixen a les comarques gironines. 




Fotografies de Beth Magre