dijous, 20 de juny del 2019

LES GRANDS BUFFETS-LA TENTE D'APARAT



El restaurant Les Grands Buffets presenta el seu nou saló la Tente d'Aparat


Les Grands Buffets, el primer restaurant de França a nivell de facturació i que ofereix tot el repertori de la gastronomia francesa a voluntat, ha invertit 2,5 M € en la creació del seu nou saló: la Tente d'Aparat.

El desig de Louis Privat, fundador de Les Grands Buffets, era oferir als seus clients una terrassa protegida dels primers raigs de sol en un espai altament decorat, mantenint present el menjar com a festa. 

Després d'haver descartat les tradicionals pèrgoles i galeries envidrades ... li va venir a la memòria el gran sopar que va oferir un dirigent iranià el 1971 sota unes luxoses tendes, en ocasió del 2500 aniversari de la fundació de l'Imperi Persa. Així va tenir la idea de crear una tenda magníficament decorada a la terrassa del restaurant.

Es tracta d'una autèntica proesa tècnica, aquest espai, que sembla que sura en el temps, està concebut com el testimoni d'una tenda aixecada per Lluís XIV en els seus jardins, per convidar a la cort a un gran sopar amb una decoració barroca estil segle XVII.

En el lloc es poden apreciar fabuloses llums d'aranya amb llàgrimes de vidre (fabricades pel mateix artesà que subministra el castell de Chambord), grans miralls daurats, baguls de marqueteria, consoles de fusta, canelobres de plata que amenitzen la vetllada amb un ambient vellutat a lo «Barry Lindón» i rodejat de llimoners.

Louis Privat també ha trobat un tresor que aviat s'incorporarà a aquest marc sorprenent i luxós: un mapa original del traçat del Canal du Midi, de Jean-Baptiste Nolin.

Finalment, i per capbussar-se en l'atmosfera d'un sotabosc, Amaury Gallon, dissenyador vegetal del museu del Quai Branly, entre altres treballs, ha realitzat una paret rocosa de 20 m de llarg amb molsa natural, sobre la qual llisquen lleugers fils de aigua.

Per realitzar aquest conjunt, Louis Privat ha recorregut a l'arquitecte Eric Martin, al decorador Michel Cales, a Jean-Noël Cordonnier per signar l'ambient lumínic i nombrosos artesans.

Les Grands Buffets

Ubicat a la ciutat Francesa de Narbona, a només una hora de Catalunya en tren d'Alta Velocitat Renfe-SNCF, està considerat com un dels restaurants bufet més reconeguts del món. 

Les Grands Buffets s'ha convertit com un lloc indispensable, capaç d'atraure els paladars més selectes disposats a degustar les receptes més antigues de la cuina tradicional francesa i gaudir d'una autèntica experiència del somni de Gargantúa on el comensal podrà degustar el buffet de formatges més gran del món, amb més de 110 varietats, gaudir d'un espectacular "Plateau Royal", amb tota classe de marisc, com el llamàntol, assaborir una minuciosa selecció de receptes de la cuina tradicional francesa i endolcir amb més de 100 postres elaborats per un Mestre Pastisser i tot això regat amb més de 70 prestigiosos vins procedents de la regió.