dimarts, 11 de setembre del 2018

LA CASA SISET SISÓ CELEBRA 475 ANYS


La invenció de la terrissa ha significat pels humans un canvi substancial en la seva evolució, doncs amb les olles i les cassoles els homes i les dones van poder cuinar els aliments, van poder conservar-los millor i també els van poder traslladar d'un lloc a un altre.

El fet de poder cuinar els aliments en un líquid i fer una sopa va comportar que els nens, els malalts o la gent gran poguessin menjar nutrients de més fàcil digestió i per tant va augmentar la possibilitat d'allargar la supervivència d'aquestes persones.

                            L'acte de cuinar ens fa més humans...

El 13 d'agost d'enguany, dia de Sant Hipòlit, patró dels terrissaires, hem celebrat que la casa Can Siset Sisó commemora el seu 475 aniversari i és tot un luxe que s'hagi conservat tan de temps, doncs a diferència de les grans construccions com esglèsies, convents o palaus, els edificis destinats a la vivenda solien ser de més feble fabricació.

Can Siset Sisó, però no es tracta només d'una casa destinada a la vivenda sinó que al seu interior albergava un forn morú on coïen terrissa.

Ha estat un plaer enorme que en Francesc Mas que des de 1980 va establir al costat de la seva família la seu de Ceràmiques Terraforta a Can Siset Sisó, m'hagi convidat a participar en aquest gran esdeveniment.

Us deixo algunes fotos de la diada.
.
CAN SISET SISÓ

ARQUITECTURA I SOCIETAT
A CÀRREC DE DAVID LAUDO

LA CUINA DEL SEGLE XVI
BY MONTSE BERTRAN

CULTURA MATERIAL I FORMES DE VIDA
A CÀRREC DE JAUME ALCÀZAR

VISITA GUIADA A LA CASA SISET SISÓ
PER FRANCESC MAS

JAUME, MONTSE DAVID I FRANCESC