dimecres, 26 de setembre del 2018

UN CAP DE SETMANA PLE DE GASTRONOMIA AL BAIX LLOBREGAT

S'acaba el mes de setembre i amb ell també finalitza l'estiu, però el proper cap de setmana el Baix Llobregat s'omple de festes gastronòmiques. Us en faig cinc cèntims!



XXX Mostra de Cuina de Castelldefels

Dissabte dia 29 de setembre la localitat de Castelldefels celebra la 30a edició de la Mostra de Cuina  i volen que sigui especial, per això tenen preparades sorpreses a més a més de les millors propostes culinàries dels principals xefs de la ciutat.


Un espai d’oci i entreteniment que actua com a punt de trobada entre les persones, la restauració, la cultura, la musica…aquest any amb l´actuació del monologuista Txabi Franquesa.

Al parc de la Muntanyeta de Castelldefels, acomiaderem l'estiu assaborint la millor cuina de la nostra ciutat.



Beach Market a Gavà Mar

Nova proposta al Baix Llobregat com a cloenda de l'estiu. Els dies 29 i 30 de setembre a la població de Gavà Mar vine a gaudir d'un cap de setmana ple de Gastronomía, shopping i diversió a pocs metres de la platja.

A l'Avinguda del Mar, 1 trobareu una divertida i variada oferta gastonómica de la mà dels millors restaurants de la comarca amb producte Km0 del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Actuacions musicals amb Mala Vida, Groov&Sounds, Neckless, American Lake Covers, DJ’s i altres…

Parc Infantil I tallers amb activitats dirigides.




I Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera

Fa unes dècades la ciutat era coneguda pels porrons: els hostals de l’antiga N-II, al seu pas pel Rebato, oferien gratuïtament vi al viatger que pogués i volgués aixecar amb una sola mà uns porrons de gran pes. Tot va començar quan en Joanet Juhera, a finals del segle XIX, va fundar un restaurant amb un porró gegant a l’entrada, qui aconseguia aixecar-lo, bevia gratis. Va tenir tan d’èxit que una altra taverneta del carrer, Cal Ginesta, el va copiar i va plantificar els dos porrons. En Juhera va pujar la seva aposta i va posar tres porrons. I Els Tres Porrons és el restaurant que es va fer famós.




Als anys 50, una altra família del barri, els Simó (de Cal Conradet) van obrir Els Quatre Porrons. L’activitat de les tres tavernes van fer famós aquest tram de la N-II, que molts utilitzaven per visitar Montserrat. Cap al 1970, es va construir una variant de la carretera principal (actualment A-2), que va alliberar el Rebato del trànsit, però també va fer canviar el negoci tradicional dels hostals a peu de carretera. Amb tot, aquests restaurants van romandre actius fins entrat el segle XXI.

La I Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera recuperarà la tradició del Porró d’aquesta ciutat i que, a mitjans del segle XX, va atraure a personatges com Fleming, Errol Flynn, Mohammed V, Peret o Antonio Molina. Al relat s’hi afegirà la gastronomia i els productes de proximitat, recuperant l’esperit dels restaurants d’Abrera.  Una tradició que va néixer en un poblet agrícola que, en poc temps, es va convertir en una gran ciutat.

Porrons, però molt més!

El divendres 28, al carrer Rebato, serà el dia de recuperar el concurs d’aixecar el porró, que posarà a prova als participants: intentaran recuperar les gestes dels antics concursants de la N-II. Al mateix espai es podrà gaudir amb una exposició de fotografies antigues que porten als nostres dies l’esperit del carrer Rebato i els veïns d’Abrera que van formar-ne part. També es podrà gaudir d’una petita mostra dels plats que es cuinaven als històrics hostals, i activitats de música i cultura popular.

Durant els dies 29 i 30 de setembre, el Parc de Can Morral serà el centre de la Fira, amb espais gastronòmics on s’oferiran els plats què proposaven els hostals i tavernes de la ciutat. El parc també acollirà diferents activitats com tallers de cuina, activitats infantils i actuacions musicals i de cultura popular, per fer de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera un espai de trobada dels veïns de la ciutat, del Baix Llobregat i Barcelona.

Més informació: Turisme del Baix Llobregat