dilluns, 3 de setembre del 2018

MARCHÉ DES CARMES



El Marché des Carmes és un mercat cobert situat al barri del mateix nom de la ciutat de Tolosa de Llenguadoc (Toulouse).

L'actual es va començar a construir cap el 1963 dissenyat per l'arquitecte Georges Candilis (1913-1995), després d'enderrocar l'impressionant estructura metàl·lica que l'havia aixoplugat des de mitjans del segle XIX.

Aquest mercat modern, un dels més importants i grans de la ciutat (altres són el Victor Hugo i el marché Saint Cyprien) es troba a la Place des Carmes al mateix lloc on a finals del segle XIII hi havia el convent de l'ordre religiós dels Carmelites, edifici que passa a ser de propietat nacional després de la Revolució per a convertir-lo en un gran mercat de blat, però el projecte no té cap èxit.

L'any 1802 el municipi es torna a plantejar la possibilitat de construir un lloc amb botigues i habitatges, després de demolir els edificis conventuals totalment enrunats, però no és fins el 1813 que s'instal·la a la plaça el "mercat d'herbes" que fins el moment havia estat a la plaça Rouaix, menys un petit periode durant la revolució que el trobem a la plaça del Capitoli.

Aviat les quatre fustotes que havien muntat els comerciants es van tornar poc saludables i la ciutat es planteja substituir-ho per un mercat cobert. Després de diversos projectes sense èxit, l'arquitecte Joseph Galinier (1892-1963) aconsegueix portar a terme l'estructura de ferro, malauradament destruida i substituida pel mercat modern i un aparcament.




El mercat modern