dilluns, 21 de gener del 2019

ANDREA DOPICO, LA XEF PASTISSERA

Tronc de xocolata by Andrea Dopico

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 2a Mostra de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts que organitza Eugeni Muñoz de la Pastisseria Muñoz i l'Ajuntament de la localitat dins del marc de la Festa Major d'Hivern. 

Dones i homes pastissers ens han delectat preparant en directe les seves creacions que són autèntiques obres d'art, petits tresors dolços que desperten els nostres sentits més enllà de l'imaginari. Un luxe excepcional veure de tant a prop, entre molts d'altres, el gran mestre català Carles Mampel, el recentment guardonat amb el títol de Pastisser Mundial 2018, Salvador Pla, vingut des de València o la veneçolana afincada al nostre país i que ha treballat i treballa al costat de xefs de la categoria de Carme Ruscalleda, Jordi Cruz o Paco Pérez, Andrea Dopico.

Graduada el 2014 amb honors, al Pacífic Institute of Culinary Arts (Vancouver) Andrea Dopico inicia la seva carrera de la mà de Carlos Garcia, alumne de El Bulli i xef de l'Alto, l'únic restaurant veneçolà inclós a la llista San Pellegrino 50 Best Latin Amèrica. Nascuda a Caracas l'any 1991 ha treballat a El Club Allard, restaurant madrileny amb dos estrelles Michelin; al Moments (Hotel Mandarin Oriental) al costat de Carme Ruscalleda; i com a cap de pastisseria a l'Abac de Jordi Cruz, revolucionant la carta de postres en el moment que aconsegueix la tercera estrella Michelin.

El 2016 participa, representant Espanya, al "Chocolate Chef Competition de Valrhona" que se celebra a Nova York, competint amb els millors set xefs dolços del món.

El 2017 la revista Forbes la inclou a la llista "30Under30 Europe" com una de les joves promeses amb el més gran reconeixement mundial i major projecció internacional a l'àmbit de les arts, i el 2018 és considerada una de les "Women to  Watch" per la revista Cosmopolitan Magazine, i s'incorpora com a Xef Pastissera Executiva a l'Hotel Alàbriga & Home Suites de la mà del xef Paco Pérez, set estrelles Michelin, on coordina també la secció de postres del Restaurant Terra de l'hotel.

Elements és la seva primera publicació on detalla les claus del procés creatiu de les seves postres, editat en forma de llibrets escrits amb un llenguatge col·loquial, entenedor per a professionals i els que no ho són tant, argumentat amb precisió i veritat absoluta en cadascun de les seves postres al plat.


Andrea Dopico a la 2a Mostra de Pastisseria de SVH