dissabte, 5 de gener de 2019

TORTELL DE REIS

Barregem 200 ml de llet tèbia amb 50 grs de llevat de forner, afegim 500 grs de farina de força, dos ous i 100 grs de sucre i ho posem a pastar en una màquina de fer pa durant 20 minuts. Li afegim 10 grs de sal, la pell ratllada d'una llima i ho seguim pastant durant uns 10 minuts més mentres anem incorporant 150 grs de mantega a dauets petits. Ho posem en un bol, ho filmem i ho deixem reposar dues hores a temperatura ambient.

Amb 150 grs d'ametlla molta, 150 grs de sucre glaç i la clara d'un ou, fem el massapà i el guardem tapat a la nevera.

Al marbre de la cuina posem una mica de farina, tallem la massa en dues parts i li fem la forma de rectangle amb el corró, sense fer molta força. Fem un cilindre allargat amb la meitat del massapà, amaguem en un cantó el rei i a l'altre la fava i enrotllem la massa. Ho posem en una safata per anar al forn, ho tornem a filmar i esperem que dobli el volum.

Calentem el forn a 180º i decorem el tortell amb fruita confitada, sucre bolat, pinyons i ho pintem amb el rovell de l'ou batut. Ho posem al forn una mitja hora llarga.

Ingredients:
  • 200 ml de llet
  • 50 grs de llevat de forner
  • 500 grs de farina de força
  • 100 grs de sucre
  • 2 ous sencers #liderou
  • la pell ratllada d'una llima
  • 10 grs de sal
  • 150 grs de mantega
  • Pel massapà: 150 grs d'ametlla molta, 150 grs de sucre glaç, una clara d'ou
  • Per a decorar: fruita confitada, sucre bolat, pinyons, un rovell d'ou, una fava i una figureta de rei d'Orient
  • Opcional: llaminadures, carbó, figuretes de xocolata, corona...

Tortell de Reis