dilluns, 22 d’octubre del 2018

EL FÒRUM GASTRONÒMIC PRESENTA LES NOVETATS A BARCELONA

El Fòrum Gastronòmic 2018 es presenta a Barcelona

L'Antiga Fàbrica Damm ha acollit avui dilluns més d'un centenar de persones entre xefs, representants del sector, expositors i periodistes, per a donar a conèixer per part dels organitzadors, de totes les novetats que tindran lloc al Fòrum Gastronòmic que torna a Girona per setena vegada.

A l'edifici de principis del segle XX i d'un estil constructiu que s'inclou dins l'anomenada arquitectura industrial, Jordi Laball, membre del Departament de Comunicació i Relacions Externes de Damm, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat que el Fòrum que se celebrarà els dies 18-19 i 20 de novembre, és una gran oportunitat per a donar a conèixer els seus productes.

Jaume von Arend, codirector de l'esdeveniment, ha explicat que  el Fòrum és una fira en la que trobarem les millors empreses del sector Foodservice, de des negocis d’equipaments, serveis i distribució fins a productors del sector primari i l'artesania alimentària, que el 75% d'expositors repeteixen, que en aquests moments gairebé tot l'espai de la fira està contractat i que un dels objectius és internacionalitzar la fira, organitzant-se missions comercials amb Polònia que és el país convidat.

Així mateix, von Arend ha anunciat una de les novetats d’enguany: els premis Incit’up, atorgats pel Clúster Foodservice, que són "els primers premis d’innovació d’startups del sector alimentari i/o gastronòmic". Aquests guardons se sumen als InnoFòrum, patrocinats per la Cambra de Comerç de Girona que aquest any tornaran a premiar la innovació en la gastronomia en tres categories: producte innovador, packaging més creatiu i gust més original.

Pep Palau, també codirector de Fòrum Gastronòmic, qui ha desgranat el programa del Fòrum Girona 2018, destacant que per l’Auditori hi passaran gran noms de la cuina com Joan Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras o Jordi Cruz. També hi haurà dues matinals amb sis sessions consecutives. El dilluns hi haurà una important presència femenina amb Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas, Begoña Rodrigo i Jenisse Ferrari; mentre que el dimarts serà el torn d’Albert Sastregener, Miguel Ángel de la Cruz, Nanín Pérez, Borja García, David Andrés i Benito Gómez. Els tallers exclusius, que inclouen tast, enguany estaran protagonitzats per Paco Pérez, Adeline Grattard, Artur Martínez, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Nandu Jubany, Juanlu Fernández o Antonia Klugmann entre d’altres. 

Miguel Sánchez Romera, Isma Prados, Emil Samper, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, André Daguin i també Elena Roura i Marc Puig-pey de Fundació Alícia, professionals en sintonia amb les corrents més avançades que relacionen cuina, ciència i salut, oferiran sessions en format taller, alguns dels quals es podran tastar.

El vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies amb noms de la talla de Josep Roca, Audrey Doré, Roger Viusà o Agustí Ensesa, qui presentarà els vins guanyadors del Girovi 2018. La cocteleria anirà a càrrec de Mariona Vilanova,  Manel Vehí, i Juan Moll, responsable de sala del grup Robuchon.

El Fòrum Dolç, patrocinat per Chocovic, on els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres, ens endolciran les jornades amb participants  de la talla de Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, en sessions de pastisseria i gelateria; Raul Bernal, Enric Monzonís i Jaume Soldevila, en sessions sobre xocolata; i a Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé, en diferents sessions sobre nous formats de pastisseria.

Pep Palau ha donat a conèixer els noms dels quatre cuiners i la cuinera finalistes al premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic en col·laboració amb La Vanguardia, que són Núria Bonet (Ca la Núria, Bellver i Puigcerdà), Jordi Coromina (L’Horta, Tavertet), Juanjo Marqués (Maran, Girona), Arnau Muñío (Direkte, Barcelona) i Pau Pons (L’Artesana del Poblenou, Barcelona).

També s’entregaran els Premis Josep Mercader a Montserrat Fontané de El Celler de Can Roca en la categoria de cuina; Isidre Gironès de Ca l’Isidre en la de sala; Carme Ferrer amb el Bàrbara Forés (Terra Alta) en la de vins; Martí Terés  amb l'oli Flumen, en la de producte; i a Eliane Thibaut Comelade en la de cultura.

"El millor Xuixo de Girona"  i "El plat preferit dels catalans" són dos premis que també s'atorgaran durant el certamen.

El Fòrum tindrà un espai de restauració ubicat a la primera planta de l’espai firal on es podran degustar dos tipus de menú, un pels que tinguin menys temps i un altre de més elaborat. Es podrà gaudir de la cuina empordanesa, dels productes gironins i descobrir les noves especialitats del Grup Damm

La Cuina de l'Empordanet  encarregada de la restauració de l'esdeveniment, és un col·lectiu que aplega un gran grup de professionals de la cuina que des de 1995 treballa amb un únic objectiu, promocionar la qualitat gastronòmica del territori i identificar l'Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitut.