dimarts, 2 d’octubre del 2018

JUJOL-JORNADES GASTRONÒMIQUES SANT JOAN DESPÍ




Arriben les Primeres Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí amb l’impuls de l’Ajuntament de la ciutat i de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT)

Aquesta activitat que permet degustar menús protagonitzats pels productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat, es presenta amb elaboracions inspirades en l’artista Josep Maria Jujol (1879-1949) referent del modernisme català, alumne de Domènech i Montaner i influenciat per Viollet-le-Duc  i el mateix Gaudí, amb qui va realitzar diverses col·laboracions. Catalanista, va patir serioses penalitats durant la Guerra Civil que li van afectar profundament la salut. El 1926 fou nomenat arquitecte municipal de la ciutat de Sant Joan Despí, on hi trobem bona part dels habitatges que va construir, tot i que la seva relació amb la pobalció comença el 1913 quan la seva tieta, Josefa Romeu, li encarrega una de les seves obres més originals, la Torre de la Creu i que li suposarà un nou encàrrec de part dels propietaris de la masia de Can Negre, grans amics de Josefa. Va exercir el càrrec fins que va morir el 1949.





El repte per als restauradors no ha estat fàcil, basant-se en el treball d’un artista total com Jujol: arquitecte, escultor, dibuixant, pintor, esgrafiador, decorador, dissenyador…

L’activitat es desenvoluparà del 4 d’octubre a l’11 de novembre, amb 13 participants: 7 restauradors de Sant Joan Despí i 6 restauradors d’El Prat, Sant Boi, Gavà, l’Hospitalet, Molins de Rei i Barcelona. 

Les jornades afronten aquest repte aprofitant el moment dolç que viu la gastronomia de la comarca, que s’ha posicionat com a referència gastronòmica i turística de la provincia de Barcelona, oferint una cuina de qualitat basada en el producte local i de temporada.

Les jornades comptaran amb el santjoanenc Rafa Peña des de la cuina del restaurant Gresca, a Barcelona, un xef de prestigi que serà a més el padrí d’aquesta activitat gastronòmica.

Més informació: Turisme Baix Llobregat