dimecres, 24 d’octubre del 2018

MERCAT DE MERCATS-TOT UN ÈXIT


L'avinguda de la Catedral ha acollit aquest cap de setmana la 9a edició de #mercatdemercats. 235.000 persones han visitat la fira que ha demostrat un cop més que Mercat de Mercats s'ha consolidat com un dels esdeveniments gastronòmics estrella de la ciutat.

Per primer cop el Mercat de Mercats ha comptat amb la participació dels mercats no alimentaris de la ciutat, els Encants-Fira de Bellcaire, els Encants de Sant Antoni i el Dominical de Sant Antoni.

La sostenibilitat i la proximitat han estat les protagonistes d'una fira que l'any que ve celebrarà festa grossa perquè complirà 10 anys. El Mercat de Mercats ha apostat per tornar als gustos d'abans i fer un ús dels aliments d'una manera més ètica i sostenible.

Aliments sans, frescos i bons a les paradetes de Mercat de Mercats. Durant aquest tres dies molts paradistes de Barcelona fan un notables esforç i es traslladen a la fira per oferir als visitants els millors productes i així, de pas, donar a conèixer als més joves de la ciutat, l'importància que tenen els mercats per gaudir d'una bona alimentació a casa.

Participants: Mercat de La Boqueria (La Cuina Internacional de Soley, Vidal Pons, Mas Gourmets, Catalonian Food, Olives i Conserves Graus, Cansaladeria Farrés, Especialitats Sabores Griegos). Mercat de Santa Caterina (Olives i conserves Torres, Pesca Salada Rosa Marina, Cuinats Josep). Mercat de la Concepció (Fruites Germans Cuevas). Mercat de la Mercè (Món Ibèric). Mercat de Galvany (Carles Espai Gastronòmic). Mercat convidat, mercat de Manresa




Un exitàs, Tapes de mercat, més de 60.000 degustacions han servit els restaurants participants a la fira, entre els que destaquen: Petit Comité, Semproniana, Tapes 24, Estimar, Fonda España, Nectari, D'aprop, Xerta, Bacallaneria Perelló del Mercat del Ninot que la seva tapa "Ou a baixa temperatura amb brandada de bacallà al pil-pil" ha estat una de les més venudes durant l'esdeveniment i la tapa estrella de la fira l'ha ofert Cecconi's, un risotto de bolets silvestres i trufa negra.

Genís Arnàs, cap de mercats de l'IMMB i Matilde Alsina del mercat de La Boqueria, han presentat el seu llibre "Mercats de Barcelona segles XX i XXI" d'Albertí Ed a l'Aula de Mercat i que narra la història dels 33 mercats construÏts durant el segle XX i principi del XXI.




També a l'Aula, hem pogut assistir a una taula rodona amb participants de luxe: Òscar del blog Decuina Montse del blog April's Kitch, Silvia del blog Chupchupchup, Joan del blog Beatus ille i Sandra d'Ennergy support, moderats per Xavier Agullò i amb el tema, "Menys influencers de postureo i més comunicadors #demercats".


Montse, Sílvia, Òscar, Joan i Sandra