dimecres, 31 d’octubre del 2018

PARC A TAULA-XARXA DE PARCS NATURALS DE CATALUNYA


la Xarxa de Parcs Natuals de la Diputació de Barcelona està formada per 12 espais naturals de molt gran valor paisagístic, ecològic i cultural. 100 municipis en formen part i malgrat representar només el 22% del territori, hi viuen el 70% de la població a Catalunya.

La Xarxa de Parcs Naturals posa a l'abast de la ciutadania centres d'informació i documentació, itineraris  senyalitzats i rutes guiades, museus i exposicions temporals, equipaments pedagògics i culturals, albergs, allotjaments rurals, àrees d'esplai i d'acampada, publicacions i audiovisuals, a més de cursos, tallers i estades ambientals; tot plegat per gaudir, conèixer i respectar el medi natural.

El Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic que vol destacar  els valors naturals, culturals, i paisatgístics dels nostres parcs, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i qualitat.

Més de 288 empreses ja s'hi han adherit, són allotjaments, restaurants, cellers, elaboradors i productors, tots vinculats a algun dels 9 parcs que participen al programa: Parc de la Serralada de Marina, parc de la Serralada de Litoral, Parc del Castell de Montesquiu, Parc del Foix, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc d'Olèrdola, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera.